• 29 huhtikuun, 2023

Sebastian Aholta upea tasoitus, Carolina saalisti jatkopaikan NHL-pudotuspeleissä – suomalaiset johtivat Floridan käsittämättömään temppuun

Carolina Hurricanes saalisti jatkopaikan. Florida Panthers on kuin ihmeen kaupalla tasoittanut sarjan Boston Bruinsia vastaan.

Sebastian Aho tasoitti, Paul Stastny ratkaisi jatkoerässä – Carolina jatkoon.

Jääkiekon NHL:ssä on ratkennut toinen jatkoonmenijä pudotuspelien 1. kierrokselta. Aiemmin Vegas varmisti Winnipeg Jetsin kustannuksella paikkansa kahdeksan parhaan joukossa.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa siinä onnistui Carolina Hurricanes. Carolina voitti New Yorkissa pelatun ottelun ensimmäisessä jatkoerässä 2–1.

Konkarihyökkääjä Cal Clutterbuck, 35, vei Islandersin johtoon ajassa 9.20. Sen jälkeen saatiin odotella maaleja kolmannen erän puoliväliin. Sebastian Aho tasoitti ajassa 49.24. Aho oli terävänä maalin tolpalla, nappasi korkean pomppukiekon kädellään alas ja viimeisteli taidolla.

Carolinan sankariksi nousi Carolinan kokenut nelosketjun hyökkääjä Paul Stastny, 37, jatkoerän ajassa 6.01. Derek Stephan katkaisi ensin siniviivalla Islandersin huonon purkukiekon ja Stastny yllätti pienestä kulmasta maalivahti Ilja Sorokinin.

Ahon tasoitusmaali ja Stastnyn jatkoerän ratkaisu jutun pääkuvan paikalla olevalla videolla.

Carolinan maalilla kaikissa aiemmissa Islanders-otteluissa tässä ottelusarjassa oli torjunut Antti Raanta. Carolina kuitenkin oli hävinnyt edellisottelun 2–3, ja nyt maalilla torjui Frederik Andersen. Tanskalainen selvisi urakastaan mainiosti, 35/36 torjuntaa.

Aho pelasi Carolinan ykkössentterinä reilut 21 minuuttia, laukoi neljästi ja taklasi ottelussa eniten, viisi kertaa. Ahon tehot kuudessa Islanders-ottelussa olivat 4+3=7. Hän on uransa 22 pudotuspelimaalilla Carolinan seurahistorian tilastoykkönen.

Kolmosketjun sentteri Jesperi Kotkaniemikin sai peliaikaa yli 19 minuuttia. Kotkaniemellä oli toisessa erässä mainio paikka tasoitukseen, mutta veto kilahti ylärimaan. Jesse Puljujärvi hyökkäsi nelosketjun laidassa, peliaikaa 9.26. Teuvo Teräväinen on sivussa murtuneen käden takia.

Carolina saa seuravaksi vastaansa New York Rangersin tai New Jersey Devilsin. Devils johtaa voitoin 3–2.

Sebastian Aho teki taidokkaasti 1–1-tasoituksen Islandersia vastaan 28.4.2024. Lopulta Carolina voitti 2–1 ja eteni pudotuspelien 1. kierrokselta jatkoon voitoin 4–2.

Sebastian Aho viimeisteli upealla maltilla ottelun tasoituksen. Kuva: NHLI / Getty Images
Paul Stastny.

Paul Stastny pääsi juhlimaan ottelusarjan ratkaisuosumaa. Kuva: NHLI / Getty Images

Florida on tehnyt hurjan tempun

Runkosarjassa piste-ennätyksen tehneen Bostonin ja Florida Panthersin ottelusarjan piti olla taputeltu. Boston johti jo sarjaa 3–1. Viimeistään siinä vaiheessa, kun Boston otti kolmannen kiinnityksen tylyllä 6–2-vierasvoitolla, Floridan mahdollisuuksien ajateltiin olevan tyrmätyt.

Lue lisää: Kommentti: Aleksander Barkov katosi jälleen kuvasta kauden tärkeimmällä hetkellä

Sen jälkeen Florida haki Bostonista dramaattisen jatkoaikavoiton. Nyt Florida kaatoi Bruinsin 12 maalin ilottelussa kotijäällään 7–5. Sarja on yhtäkkiä tasan 3–3. Ratkaiseva seiskapeli pelataan Suomen aikaa sunnuntai-iltana.

Aleksander Barkov syötti avauserässä Brandon Montourin 1–0-maalin ja teki 3–2-maalin toisen erän puolivälissä.

Kolmannessa erässä nähtiin peräti seitsemän maalia. Boston kipusi 4–3-johtoon Tyler Bertuzzin ja David Pastrnakin maaleilla. Floridan Zac Dalpe tasoitti ajassa 47.21 Eetu Luostarisen ja Anton Lundellin esityöstä.

Sitten Boston meni ajassa 10.22 johtoon Jake DeBruskin alivoimamaalilla. Florida teki kuitenkin ylivoimalla heti perään, asialla pudotuspelien joukkueen selvä ykkösnimi Matthew Tkachuk.

Voittomaalin kiskaisi ajassa 54.22 Eetu Luostarinen. Lopussa Sam Reinhart teki vielä tyhjään maaliin.