• 18 heinäkuun, 2023

Pentagonin arkaluontoisia viestejä on vuotanut vuosikausia Maliin, jonka sotilashallinto tukeutuu yhä enemmän Venäjään


Pentagonin työntekijöiden sähköpostiviestejä on lähtenyt jo vuosikymmenen ajan Maliin.

Pentagonin päärakennus.

Pentagon kuvattuna ilmasta. Arkistokuva. Kuva: Shutterstock / AOP

Miljoonia Pentagonin työntekijöille tarkoitettuja sähköpostiviestejä on lähetetty viimeisen vuosikymmenen aikana epähuomiossa Maliin, kertoo yhdysvaltalainen CNN. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Financial Times.

Sähköpostit oli tarkoitettu lähetettäväksi Yhdysvaltain armeijan omistamalle .mil -verkkotunnukselle, mutta näppäilyvirheen myötä sähköposteja on lähetetty .ml -verkkotunnuksella. Länsiafrikkalainen Mali hallinnoi .ml -verkkotunnusta.

Väärään osoitteeseen lähetetyt sähköpostit saapuivat alankomaalaiselle Johannes Zuurbierille, jonka yritys ylläpiti .ml -verkkotunnusta. Hänen yrityksensä sopimus verkkotunnuksen ylläpidosta päättyi viime viikolla. Zuurbier kertoo ilmoittaneensa asiasta yhdysvaltalaisviranomaisille jo vuonna 2013.

– Kyllä, olin huolestunut ja olen edelleen, Zuurbier kommentoi CNN:lle.

Viestejä tulee edelleen satoja päivässä

Yksikään vuodetuista sähköpostiviesteistä ei lähtenyt Yhdysvaltain puolustusministeriön virallisilta sähköpostiosoitteista, vaan henkilökohtaisilta sähköpostitileiltä, Pentagonin apulaislehdistösihteeri Sabrina Singh kertoo.

Väärään verkkotunnukseen lähetettyjen sähköpostiviestien määrä on vähentynyt viime vuosina, mutta viestejä tulee edelleen satoja, Zuurbier kertoo. Osa viesteistä on niin sanottuja spämmiviestejä, mutta osa sisältää arkaluonteisia tietoja.

Sähköpostiviesteistä käy esimerkiksi ilmi Yhdysvaltain armeijan esikuntapäällikko James McConvillen hotellihuoneen numero toukokuiselta matkalta Indonesiaan.

Sotilashallitus tukeutunut yhtä enemmän Venäjään

Malin sotilashallitus on tukeutunut viime aikoina yhä enemmän Venäjään, ja yksityisen palkka-armeijan Wagnerin sotilaita on saapunut viime vuosina sotilashallituksen tueksi. Viime kuussa palkka-armeijalla oli Malissa arviolta 1000 sotilasta.

YK:n turvallisuusneuvosto äänesti kesäkuun lopulla Malin rauhanturvaoperaation lopettamisesta. MINUSMA-operaatio päättyi Malin sotilasjohdon vaatimuksesta.



Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *