• 21 heinäkuun, 2023

Kenian ihmejuoksijalle kauden kolmas maailmanennätys – Armand Duplantisille sattui työtapaturma


Faith Kipyegon on juossut kauden kolmannen maailmanennätyksensä Monacon Timanttiliigassa perjantaina.

Faith Kipyegon äimänä juostuaan 5 000 metrin uuden ME-ajan.

Faith Kipyegon äimänä juostuaan 5 000 metrin uuden ME-ajan 13. kesäkuuta 2023. Kuva: All Over Press

Kenialainen keskimatkojen juoksijasuuruus Faith Kipyegon jatkoi sensaatiomaista yleisurheilukauttaan murskaamalla 30 asteen lämmössä tällä kertaa naisten maililla maailmanennätyksen.

Kipyegon, joka on kaksinkertainen 1500 metrin olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari, kellotti maililla huikean ajan 4.07,64, joka on liki viisi sekuntia parempi aika kuin vanha ennätys.

Kipyegon alitti reilusti Hollannin Sifan Hassanin nimissä olleen ennätyksen 4.12,33. Kipyegon on juossut tällä kaudella aiemmin maailmanennätyksen myös 1500 metrillä ja 5000 metrillä.

– Seuraavaksi keskityn puolustamaan tonnivitosen mestaruuttani MM-kisoissa. Juoksen Budapestissä myös 5000 metrin kilpailun, totesi ME-nainen.

Norjan Karsten Warholm viiletti 400 metrin aidoissa maailman kauden kärkiajan 46,51. Tätä parempaan ovat pystyneet norjalaisen ME-juoksijan lisäksi vain Yhdysvaltain Rai Benjamin ja Brasilian Alison dos Santos, joka avasi Monacossa kautensa ajalla 47,66. Warholmin maailmanennätys 45,94 on Tokion olympialaisista.

Kenian Wyclife Kinyamal juoksi miesten 800 metrillä kärkiajan 1.43,22. Myös yhdysvaltalaisen Nia Alin voittoaika 12,30 on kauden kärki 100 metrin aitajuoksussa.

Miesten seipäässä koettiin jymy-yllätys, kun maailman kärkitulosta 612 hallussaan pitävä Armand Duplantis kärsi vuoden ensimmäisen tappionsa jääden aloituskorkeuteen 572. Ruotsin tähti jäi kisassa vasta neljänneksi. Seiväshypyn vei nimiinsä Yhdysvaltain Christopher Nilsen, joka ylitti 592.

– Luulen, että selässäni oli pieni kramppi, ei mitään sen vakavampaa. Se ei ole ensimmäinen kerta, kun niin tapahtuu, Duplantis kertoi vaisun tuloksensa syyksi.

Tämä oli Duplantisin viimeinen kilpailu ennen yleisurheilun MM-kisoja, jotka järjestetään 19.-27. elokuuta Budapestissa.

– Minun täytyy pitää huolta kehostani ennen MM-kisoja. Siihen minulla on nyt hyvin aikaa, mutta en halua tehdä tässä vaiheessa mitään typerää ja pilata kautta, Duplantis kertoi SVT:lle.

Monacon Timanttiliigan osakilpailutulokset täältäSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *