• 9 kesäkuun, 2023

Florida dramaattiseen voittoon – jyrän alle jäänyt Matthew Tkachuk nousi esiin tärkeimmällä hetkellä

Florida Panthers pysyi pelissä mukana lähinnä maalivahtinsa loistavien otteiden ansiosta.

Florida Panthers kavensi jääkiekon NHL:n finaalisarjan, kun se voitti jatkoerässä Vegas Golden Knightsin maalein 3–2. Panthers kavensi Stanley Cup-finaalien otteluvoitot 1–2:een.

Ratkaisumaalin viimeisteli Carter Verhaeghe, kun jatkoerää oli pelattu reilut neljä minuuttia. Maalin edessä hääri myös paljossa mukana ollut Matthew Tkachuk, joka ei kuitenkaan osunut kiekkoon.

Pelistä muodostui maalin peli lähinnä Florida-vahti Sergei Bobrovskyn ansiosta. Bobrovsky otti kamppailussa useita huipputorjuntoja, joilla hän tarjosi Floridalle mahdollisuudet voittoon.

Bobrovsky torjuu Howdenin yrityksen.

Sergei Bobrovsky venyi tässä tilanteessa Brett Howdenin laukauksne tielle. Kuva: Getty Images

Kolmannen finaalin maalikoosteen voi katsoa alla olevalta videolta.

Tkachuk jäi jyrän alle

Vaikka Floridan peli ei kulkenut, se roikkui pitkään tuloksessa kiinni. Lopulta joukkue myös venytti pelin jatkoerään, kun Tkachuk iski irtokiekon verkkoon.

Tkachuk oli pelissä monessa mukana. Hän syötti avauserässä Brandon Montourin maalin ja jäi hetkeä myöhemmin Keegan Kolesarin taklauksen alle keskialueella.

Taklaus oli hyvin samankaltainen kuin Tkachukin taklaus toisessa pelissä Vegasin Jach Eicheliin.

Tkachuk pystyi nousemaan vaihtoaitioon, mutta hän pysyi tämän jälkeen pitkään pukukopin puolella ennen kuin palasi takaisin kaukaloon.

– Tkachuk ei pysty pelaamaan tasollaan. Se näkyy selvästi, että hänelle tuli tälli, Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen kommentoi toisen erän jälkeen.

Vegas loisti ylivoimilla

Kummallekin tarjoutui ylivoimia, mutta Florida oli niissä Vegasia vaisumpi. Panthers ei saanut luotua juurikaan uhkaa ylivoimallaan toisin kuin Vegas, joka myös onnistui kahdesti viimeistelyssä.

Avauserässä onnistui Mark Stone, joka ohjasi viivavedon verkkoon. ajassa 16.03. Myöhemmin toisessa erässä Jonathan Marchessault tälläsi suoraan Eichelin mainiosta syötöstä yläkulmaan.

Mark Stone tuulettaa maalia.

Vegasin kapteeni Mark Stone tuulettamassa avausmaalia. Kuva: Getty Images
Marchessault tuulettaa maalia.

Jonathan Marchessault pääsi juhlimaan Anton Lundellin nenän edessä. Kuva: Getty Images

Floridalla oli vaikeuksia ottelussa myös tasakentällisin.

– Floridalla ei riitä kärsivällisyys pelata toisteisesti hyvää ja laadukasta puolustuspelaamista henkilökohtaisesti ja viisikkotasolla. Varsinkin se näkyy suunnanmuutospelissä. Kun he hyökkäävät tai menevät omiin, selkä nousee pystyyn, Lehkonen kommentoi.

Floridan fani jännitti kolmannessa erässä.

Floridan tuska näkyi kolmannessa erässä myös kannattajissa. Kuva: Getty Images

Barkovin ketju yössä

Floridan kapteeni Aleksander Barkovin tehopisteet ovat jääneet finaaleissa piippuun. Barkov ei ole saanut ainuttakaan pistettä kolmessa ottelussa.

Suomalaissentterin peliin vaikutti varsinkin kolmannessa pelissä myös Barkovin ketjukavereiden heikot otteet. Anthony Duclair ja Carter Verhaeghe eivät pystyneet auttamaan suomalaista.

– Millä tavalla Florida löytää sellaiset pelaajat Barkovin ympärille, jotta hänestä saadaan tehoja irti? Hän yrittää ja yrittää, mutta peli näyttää jopa tuskaiselta, Lehkonen tiivisti.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaiaamuna kello kolmelta Suomen aikaa. Ottelu on nähtävissä TV2:ssa ja Areenassa.