• 24 toukokuun, 2023

Hiihtoliiton pomo hakee huippupestiä – Ismo Hämäläinen kärkiehdokkaita Kihun uudeksi johtajaksi


Toiminnanjohtaja Hämäläinen on kertonut avoimesti Hiihtoliiton luottamusjohdolle, että hakee Kihun johtajaksi Jyväskylään. Toimitusjohtaja valitaan kesäkuun alussa.

Ismo Hämäläinen

Ismo Hämäläinen on kärkiehdokkaita Kihun uudeksi toimitusjohtajaksi. Kuva: Tomi Natri / All Over Press

Jyväskylässä toimiva huippu-urheilun tutkimuskeskus Kihu hakee uutta ja uudenlaista johtajaa sen jälkeen, kun instituuttia vuodesta 2018 johtaneen Aki Salon kanssa tehtiin jokin aika sitten irtisanoutumissopimus. Tehtävä täytetään kesäkuun alussa, ja hakuaika umpeutui aiemmin toukokuussa.

Yle Urheilun tietojen mukaan ehdottomien kärkiehdokkaiden joukkoon on noussut Ismo Hämäläinen, Hiihtoliiton ensi viikolla 58 vuotta täyttävä toiminnanjohtaja. Hakuprosessia vetävä Kihun hallituksen puheenjohtaja Tapio Korjus ei suostunut kommentoimaan hakijoiden nimiä, mutta Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi myöntää asian:

– Ismon kanssa on sovittu, ettei tarvitse salailla. Hän on ollut tilanteesta luottamusjohdolle avoin ja olisi tuossakin työssä erittäin osaava. Toiminnanjohtajana minulla on hänestä vain myönteistä sanottavaa. Menetyshän tämä olisi.

Puheenjohtaja totesi Hiihtoliiton käynnistävän uuden toiminnanjohtajan haun vasta, jos Kihun toiminnanjohtajuus lankeaa Hämäläiselle. Aki Salon jälkeistä johtajatyhjiötä täyttää nyt vt. johtaja Ville Vesterinen.

Uudet kriteerit

Tähän saakka Kihun johtajat on valittu pitkälti tieteellisillä meriiteillä; hakemaankin on laskettu vain tohtoreita. Tämänkertaisessa hakuilmoituksessa työ avattiin myös maisterintutkinnon suorittaneille, kuten liikuntatieteiden maisteri Hämäläiselle. Lisäksi nimikkeeksi muutettiin toimitusjohtaja, mikä korostaa työnkuvan kaupallista luonnetta.

Kihu on kärsinyt rahoitusongelmista, kun valtionavut eivät kasva ja rahavirta Olympiakomitean suunnasta on pienentynyt osaamisohjelmayhteistyön päätyttyä. Uuden toimitusjohtajan edellytetään löytävän projekteille markkinaehtoista rahaa, kuten Tapio Korjus kommentoi Ilta-Sanomille.

Hämäläinen tuli Hiihtoliittoon Vierumäen urheiluopiston valmennuskeskuksen johtajan paikalta 2019 Mika Kulmalan seuraajaksi. Hän työskenteli 2002-2006 Hiihtoliiton A-maajoukkueiden valmennuksessa, mutta siirtyi vuosiksi valmentamaan Saksaan saatuaan Magnar Dalenin perässä hopeaa Suomen kevään 2006 päävalmentajahaussa.

Henkilökohtaisella tasolla myös Urheiluliitossa lajivalmentajana työskennellyt Hämäläinen on valmentanut mm. estejuoksija Jukka Keskisaloa ja hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista. Kihun johtajapelissä hänen asemiaan parantaa syvällinen ymmärrys liikuntabiologiasta ja valmennusprosesseista sekä toisaalta operoiminen kaupallisessa maailmassa Hiihtoliiton toiminnanjohtajana.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *