• 24 toukokuun, 2023

”Putinin kokki” Prigožin: Venäjälle voi tulla vallankumous


Wagner-pomo totesi, että Venäjän eliitti suojelee omia lapsiaan rintamalle joutumiselta samaan aikaan, kun tavallisten venäläisten lapset kuolevat taisteluissa.

Jevgeni Prigozin.

Jevgeni Prigožin Moskovassa 8.4.2023. Kuva: Yulia Morozova / Reuters

Venäläisen palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja Jevgeni Prigožin varoittaa, että Venäjälle saattaa tulla vallankumous ja maa voi hävitä Ukrainaa vastaan aloittamansa sodan, jos venäläiseliitti ei ala suhtautua sotaan vakavasti.

Prigožin puhui asiasta Telegram-kanavallaan julkaistussa haastattelussa.

Wagner-pomo totesi, että Venäjän eliitti suojelee omia lapsiaan rintamalle joutumiselta samaan aikaan, kun tavallisten venäläisten lapset kuolevat taisteluissa. Tämä voi hänen mielestään johtaa yhteiskunnalliseen myllerrykseen ja jopa vuoden 1917 kaltaiseen vallankumoukseen.

– Olemme tilanteessa, jossa voimme v***u menettää Venäjän. Se on pääongelma… Meidän pitää määrätä sotatilalaki voimaan, Prigožin sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Prigožin kertoi haastattelussa, että hänen poliittisia näkemyksiään dominoi rakkaus Venäjää kohtaan ja presidentti Vladimir Putinin palveleminen.

Wagner-pomo sanoi, ettei pidä lempinimestään ”Putinin kokki”, koska hän ei osaa valmistaa ruokaa. Prigožin sanoi, että ”Putinin teurastaja olisi hänelle mieleisempi lempinimi.

Prigozin julkaisi 10. toukokuuta Venäjän voitonpäivänä videon, jolla hänen tulkittiin kyseenalaistavan Putinin arviointikyvyn:

Lähde: ReutersSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *