• 29 kesäkuun, 2023

Jari-Matti Latvala Rally1-auton ratissa Jyväskylän MM-osakilpailuun? Tallipäällikkö kommentoi suunnitelmia Yle Urheilulle


Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala haikailee pääsevänsä Rally1-auton rattiin Jyväskylän MM-rallissa. Suunnitelma saattaa toteutua jo tänä kesänä.

Jari-Matti Latvala Viron MM-rallin aattona.

Jari-Matti Latvala haluaisi päästä ajamaan Rally1-autolla Jyväskylän MM-rallissa. Kuva: HANNU RAINAMO

Toyotan MM-rallitallin päällikköä Jari-Matti Latvalaa polttelee ajatus pääsystä ajamaan Rally1-autolla Jyväskylän MM-rallissa. Latvala saattaa olla starttiviivalla jo nyt elokuussa ajettavassa MM-rallissa, mutta asia ratkeaa ensi viikolla.

– Olen sanonut Toyotan pääjohtajalle Akio Toyodalle, että olisi hienoa ajaa kerran Rally1-hybridiautolla. Että saisi kerran kokea, minkälaista on ajaa tuollaisella maailmanluokan autolla, Latvala kertoi Yle Urheilulle.

Taustalla on jo pitempään kytenyt suunnitelma.

– Olisi hienoa kokea, minkälaista on ajaa nykyisellä Rally1-autolla. Olen kuitenkin ajanut lähes kaikilla WRC-luokituksen mukaisilla autoilla viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, Latvala totesi.

38-vuotias Latvala toivoo, että hänen haaveestaan tulisi totta jo tänä kesänä tai viimeistään tulevina vuosina.

– Vaihtoehtoja ovat olleet tämä vuosi, ensi vuosi tai vuosi 2025. Asiasta on siis keskusteltu, mutta päätös puuttuu. Olen lähdössä nyt lauantaina Japaniin, katsotaan, mihin ratkaisuun pääsemme, Latvala kertoi.

Olisi hyvin ainutlaatuista, jos MM-kisatallin päällikkö hyppäisi itse ratin taakse MM-rallissa.

– Kysymys on siitä, miten Toyotan johto tilanteen näkee. Onko asia ajankohtaista tänä vuonna vai vasta tulevina vuosina, Latvala pohtii.

Tämän kesän Jyväskylään jo kiire ilmoittautua

Asia on juuri nyt ajankohtainen, koska tämän vuoden Jyväskylän MM-rallin ilmoittautumisaika on pian umpeutumassa. Suomen MM-ralli starttaa elokuun 3. päivänä.

– Ilmoittautuminen menee umpeen jo ensi viikolla, joten asiasta on pakko tehdä päätös, jos aikoo ajaa tänä kesänä Jyväskylässä, Latvala tähdensi.

Latvala kilpaili rallin MM-sarjassa vuosina 2002–2020. Hän saavutti urallaan 18 MM-rallivoittoa ja muistetaan räväkästä ajotyylistään.

Aktiiviuransa päätyttyä Latvala on toiminut viime vuodet Toyotan tallipäällikkönä. Kahdella viime kaudella Toyota on päässyt juhlimaan sekä kuljettajien että valmistajien maailmanmestaruutta.

Vaikka huippukuljettajan ura onkin jo ohi, Latvala on kuitenkin ajanut ralleja säännöllisesti.

– Olen ajanut Historic-autoilla keskimäärin viisi kilpailua vuodessa. Siis lähinnä SM-ralleja, mutta viime vuonna kävin ajamassa Rally Legends -tapahtumassa Italiassa, Latvala kertasi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *