• 29 kesäkuun, 2023

Mielenosoittajat tunkeutuivat Ruotsin suurlähetystöön Bagdadissa Irakissa


Ruotsin ulkoministeriö vahvistaa asian Ylelle.

Kuva on juuri nyt -kuvake, jota Yle Uutiset käyttää, kun muuta kuvitusta kiireelliseen uutistilanteeseen ei ole.

Leonard Wilhelmus,

Tomi Pyy,

Roni Kuronen

Mielenosoittajat ovat tunkeutuneet Ruotsin suurlähetystöön Bagdadissa Irakissa. Ruotsin ulkoministeriö on vahvistanut tiedon Ylelle.

– Olemme tietoisia tilanteesta ja meillä on tapahtuneesta hyvä tilannekuva. Suurlähetystön henkilökunta on turvassa ja olemme heihin jatkuvassa yhteydessä, suurlähetystöstä kerrotaan Ylelle.

Ulkoministeriö ei tahd o kuvailla ulkomailla työskentelevään henkilökuntaan kohdistuvaa uhkakuvaa tarkemmin, sillä se voisi vaarantaa henkilökunnan turvallisuuden.

Mielenosoitukset saivat alkunsa siitä, kun keskiviikkona 37-vuotias mies osoitti mieltään Tukholman suurimman moskeijan edessä repimällä ja polttamalla Koraanin.

AFP:n mukaan mielenosoittajia on kymmenkunta. AFP:n mukaan mielenosoittajat ovat šiiajohtaja Muqtada al-Sadrin kannattajia. AFP:lle työskentelevän valokuvaajan mukaan mielenosoittajat pysyttelivät suurlähetystön tiloissa noin 15 minuuttia. Mielenosoittajien kerrotaan poistuneen paikalta, kun turvallisuusjoukot määrättiin paikalle.

Ruotsin ulkoministeriö ei ole kommentoinut tapausta, kertoo ruotsalainen uutistoimisto TT.

Sosiaalisessa mediassa kiertävissä videoissa näkyy, kuinka mielenosoittajat kiipeävät suurlähetystön päälle ja tunkeutuvat lähetystön porteista sisään.

Uutinen päivittyy.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *