• 8 elokuun, 2023

Pesäpallohistoriaa! Roope Korhosesta kaikkien aikojen lyöjäkuningas


Sotkamon Roope Korhonen nousi kaikkien aikojen ennätysmieheksi Hyvinkäätä vastaan pelatussa kamppailussa.

Roope Korhonen valmitautumassa lyömään, Juha Puhtimäki syöttää Sotkamossa pelatussa , miesten superpesis-pelissä elokuun alussa.

Roope Korhonen nousi Jere Dahlströmin ohi kaikkien aikojen tilastoykköseksi. Kuva: Superjymy

Matti Lehtisaari,

STT Urheilu,

Bettina Törnvall

Sotkamon Jymyn Roope Korhonen nousi kaikkien aikojen lyöjäkuninkaaksi miesten Superpesiksen runkosarjassa. Korhonen ohitti Hyvinkään Tahkoa vastaan pelatussa ottelussa Jere Dahlströmin, joka oli lyönyt 1 504 juoksua.

Korhosen historiallinen juoksu syntyi, kun hän kotiutti Elmeri Purmosen Tahko-ottelun neljännessä vuoroparissa. Korhonen löi viisi juoksua ja on lyönyt komealla peliurallaan nyt 1 508 juoksua.

– Olihan tämä pikkupojan unelma, kun aikoinaan aloitin pelaamisen. On kunniakas olo, kun löytää itsensä nyt sieltä piikkipaikalta. Kaikki ovat viime päivät muistutelleet minua tästä asiasta. Itse olen yrittänyt hiukan sivuuttaa asiaa, Korhonen kertoi Yle Urheilulle.

Korhonen on nyt kaikkien aikojen ykkönen sekä runkosarjan että pudotuspelien lyödyissä juoksuissa.

– Valtavan hienoa nousta runkosarjassakin eniten juoksuja lyöneeksi pelaajaksi, pudotuspeleissähän olen ollut sitä jo pitkään. Tulee tyhjentävä olo, kun olen nyt piikkipaikalla myös runkosarjassa. Jokuhan tämänkin tulee rikkomaan, mutta saan olla ainakin hetken piikissä, 42-vuotias Korhonen mietti.

Korhonen debytoi korkeimmalla sarjatasolla vuonna 2000. Hän on pelannut Superpesistä ainoastaan Sotkamon Jymyssä.

– Olen saanut olla Jymyssä isossa ja ratkaisevassa roolissa. Ei ole ollut mitään syitä, miksi olisin pelannut muualla. Perhe ja porukat ovat täällä, joten täällä riittää lapsillekin hoitajia. Elämä on yksinkertaisempaa ja helpompaa, taustoitti Korhonen, jonka suunnitelmissa on jatkaa pelaamistaan ainakin vielä ensi kaudella.

Sotkamo kukisti Hyvinkään tiistain ottelussa jaksoin 1–0 (7–7, 6–0).

Päivitetty kello 22.07: Roope Korhosen kommentit täydennetty.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *