• 25 helmikuun, 2023

Kalle Palander ryöpyttää päättäjiä reaktiosta suomalaishiihtäjän onnettomuuteen – ”Laitetaan jotain ja yritetään näyttää paremmalta”


Kalle Palander puhui suunsa puhtaaksi FIS:n suojaustoimista Planican MM-kisoissa. Palander on saanut myös runsaasti viestejä, jossa häntä pyydetään kaatuneiden suomalaishiihtäjien avuksi.

Kalle Palander tuijottaa tuimasti.

Kalle Palander seuraa MM-hiihtoja Urheilustudion kisakatsomossa lauantaina. Kuva: Tomi Hänninen

Planican MM-hiihdot Ylen kanavilla 22.2.–5.3.2023. Katso hiihdon MM-kisojen ohjelma ja lähetystiedot tästä linkistä.

Hiihdon MM-kisoissa jännitetään viikonloppuisin suomalaisten edesottamuksia Urheilustudion kisakatsomossa. Lauantaina Jere Pehkosen johtama kisakatsomo pääsi vauhtiin alppihiihtolegenda Kalle Palanderin, hiihtäjä Rebecca Ehrnroothin ja juontaja Mika Parikan kanssa. Parikka vetää Pehkosen kanssa YleX:n aamua.

MM-hiihdoissa ovat puhuttaneet toistaiseksi runsaat kaatumiset. Pahimmin kävi Arsi Ruuskaselle perjantain yhdistelmähiihdossa. Hän väisti kilpakumppaneita kovavauhtisessa laskussa ja joutui ulos ladulta. Ruuskanen törmäsi mainosaitaan ja sai laajoja pehmytkudosvaurioita jalkaansa. Suomalaisen onneksi jalasta ei löytynyt murtumia.

MM-hiihtojärjestäjät ovat kertoneet, että he ovat nyt poistaneet kohutun mainosaidan ja lisänneet pehmusteita mainosaidan eteen.

Yle Urheilun alppihiihtoasiantuntijanakin toimiva Kalle Palander kiritisoi FIS:n päättäjiä suojaustoimista.

– Pehmusteet olivat ohuita puutolppiin. Veikkaan, että ei toimi yhtään paremmin. On ollut taas sellainen peliliike FIS:n porukoilta, että laitetaan jotain ja yritetään näyttää paremmalta. Jos niihin mainosaitoihin tullaan taas 50 kilometriä tunnissa, niin ei se tunnu yhtään pehmeämmältä, Palander tylytti.

Palanderkin on saanut paljon viestejä suomalaisten maastohiihtäjien kaatumisesta. Palanderille lähetetyissä viesteissä häntä on pyydetty menemään maajoukkuehiihtäjien avuksi, entinen alppihiihtäjä kun tietää, miten lasketaan kovaa vauhtia mäkeä alas.

Palanderia on turha kuitenkin pyytää apuun.

Pujottelun maailmanmestari Palander muistuttaa, että hän aikoinaan Urheilustudiossa kilpaili maastohiihdon olympiavoittajaa Sami Jauhojärveä vastaan alppihiihdossa. Palanderilla oli jalassaan maastohiihtosukset.

– Hiihtosukset ovat pienet läpyskät, kun meillä on oikeasti kunnon sukset ja monot. Meillä on paljon helpompaa. Ei ollut helppoa kisata Jauhojärveä vastaan pujottelussa hiihtosuksilla, Palander sanoi.

Palander kuvaili olleensa järjettömän hapoilla otatutuksessa Jauhojärveä vastaan.

– Hiihtosukset ovat rimpulat, jotka ei paina mitään. Oli vähän erilaista, Palander totesi.

Hyppää mukaan Urheilustudion kisakatsomoon!Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *