• 10 maaliskuun, 2023

Jääpallohuuma nousee Porissa – katsomoihin rakennettu tuhat ekstrapaikkaa


Porissa lauantaina pelattavaan Bandyliigan finaaliin Narukerä–Kampparit saadaan ottaa 3 000 katsojaa. Narukerä sai viranomaisilta luvan nostaa katsomokapasiteettia.

Jääpallokatsomo.

Poriin on tuotu lisäkatsomoita jääpallon SM-finaaliin. Kuva: Rami Koivula / Yle

Matti Lehtisaari,

Jenni Joensuu

Jääpallon Bandyliigan kausi huipentuu lauantaina pelattavaan Porin Narukerän ja Mikkelin Kamppareiden finaaliotteluun. Porissa pelattavaan kamppailuun saadaan ottaa 3 000 katsojaa, kun Narukerä sai perjantaina viranomaisilta luvan katsomokapasiteetin nostamiseen. Normaalisti Narukerän otteluihin mahtuu noin 2 000 katsojaa.

Porin tekojääradalla on tehty järjestelyitä katsojamäärän lisäämistä varten pitkin viikkoa. Kentän ympärille rakennettiin lumesta ja jäästä kolme seisomakatsomoa. Lisäksi paikalle on tuotu siirreltäviä istumakatsomoita.

Narukerä on voittanut Bandyliigan mestaruuden kerran, kun Porissa juhlittiin SM-kultaa vuonna 1999. Narukerän päävalmentaja Tuomas Erkkilä kertoo, että kuluva viikko on ollut jo tähän mennessä poikkeuksellista aikaa.

– Kyllähän tämä on poikkeuksellista aikaa jääpallon pelaajalle ja valmentajalle. Kadulla on hihasta nyppijöitä. Joka tuutista Porissa, radiostakin tulee mainoksia ja lippuarvontoja. Kiva meininki on tällä hetkellä Porissa.

– Kotikenttä on meille iso etu. Olemme olleet vaikea joukkue Porissa. Meitä ei ole taidettu reiluun vuoteen voittaa täällä. Toivottavasti saadaan ennätysyleisö aikaiseksi, Erkkilä jatkoi.

Kampparien päävalmentaja Olli Manninen odottaa mestaruuden ratkaisevasta finaalista tarkkaa peliä. Vastakkain on kaksi runkosarjassa vähiten maaleja päästänyttä joukkuetta.

– Molemmat puolustavat huolellisesti ja syvällä. On vaikea kuvitella, että tämä olisi muuta kuin maalin peli. Joukkueet ovat olleet erikoistilanteissa vahvoja. Voi hyvin olla, että sellaiseen tämä ratkeaa. Mestaruus on pienistä asioista kiinni.

Kampparien edellinen kulta on vuodelta 2015.

Bandyliigan loppuottelua voi seurata lauantaina Yle Areenasta kello 19.20 alkaen ja TV2:ssa kello 20.30.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *