• 22 helmikuun, 2023

Syntyikö NHL:ään uusi superketju? Toronto-käskijä teki uskaliaan siirron, trio vastasi 13 tehopisteellä ja pakotti suomalaisvahdin vaihtoon


Toronto Maple Leafsin kakkosketjun John Tavaresin, Ryan O’Reillyn ja Mitch Marnerin muodostamalta triolta on odotettu tehoja. Ketjun peli aukesi Buffaloa vastaan. Kolmikko teki yhteensä 13 tehopistettä.

Näin Toronto ja sen kakkosketju kiekotteli Buffalon nurin.

Toronto Maple Leafsin John Tavaresin, Ryan O’Reillyn ja Mitch Marnerin muodostamasta kolmikosta on tullut kolmen ottelun myötä NHL:n mielenkiintoisin kakkosketju.

Kolmen tähtipelaajan muodostama vitja koottiin kasaan viime viikonloppuna. O’Reilly oli juuri siirtynyt isossa pelaajakaupassa vaahteralehtipaitaan St. Louis Bluesista.

Kaksi ensimmäistä ottelua yhdessä jättivät vielä toivomisen varaa, sillä ketjun maaliero oli -2 maalia pakkasella tasakentällisillä. Trio oli kuitenkin luonut 21 maalipaikkaa vastustajalle annettuja 15 maalipaikkaa vastaan.

– Olemme lähellä onnistumista. Kohta pääsemme kunnolla vauhtiin, O’Reilly kommentoi kanadalaiselle Sportsnetille (siirryt toiseen palveluun) ennen Buffalo Sabresin kohtaamista.

– Yksi peli, niin kaikki voi olla paikoillaan, ketjun laituri Marner totesi.

Se yksi peli tuli äkkiä. Ketjun peli paukahti paikalleen Buffalossa Sabresia vastaan. Kolmikko tykitti ensimmäisen seitsemän minuutin aikana kolme maalia, O’Reillyn iskiessä kaksi ensimmäistä vain 37 sekunnin erolla toisistaan.

Ottelun päätyttyä ketju oli takonut yhteensä 13 tehopistettä ja Buffalon suomalaisvahdin Ukko-Pekka Luukkosen vaihtoon. O’Reilly keräsi saldon 3+1, Marner 0+5 ja Tavares 1+3.

Näet kaikki Toronton kolmikon osumat jutun pääkuvan paikalla olevalta koostevideolta.

Veteraanin uusi pelipaikka

Onnistunut lopputulos vaati yhden ison muutoksen Toronton kokoonpanossa päävalmentaja Sheldon Keefelta.

John Tavares on pelannut liki kaikki NHL-uransa ottelut keskushyökkääjänä. Yli 1000 ottelua NHL:ssä pelannut 32-vuotias kanadalaisveteraani tunnetaan taidoistaan tehdä peliä juuri sentterin paikalta. Viimeksi hän on pelannut pääasiallisesti laiturina Kanadan maajoukkuepaidassa ja yli kymmenen vuotta sitten Sveitsissä SC Bernissä.

Keefe mietti päänsä puhki, mutta päätti siirtää joukkueensa kapteenin vasemmaksi laituriksi, antaen uudelle Maple Leafs -pelurille O’Reillylle paikan ketjun keskellä.

– Tämä on jotain sellaista, jota halusimme yrittää jossain vaiheessa. Ja pidän siitä, että voimme nyt tehdä tämän vaihdoksen. Ja kuten kerroin Johnille aiemmin, tämä ei ole mikään parin ottelun juttu. Aiomme pitää tämän järjestelyn nyt pidemmän hetken ajan ja antaa sille aikaa toimia, Keefe kommentoi (siirryt toiseen palveluun) ketjunsa koostamista.

Päävalmentaja ja Tavares olivat jo aiempien Toronto-kausien aikana keskustelleet mahdollisesta siirrosta laidalle. Nyt muutos oli kannattavaa tehdä, kiitos O’Reillyn saapumisen. Tämä puolestaan kehui Tavaresin päätöstä siirtyä laidalle ”todelliseksi johtajuudeksi”.

Tavaresilla, O’Reillylla ja Marnerilla onnistui Buffalossa kaikki. ”Ontario Lineksi” ketjun pelaajien syntymäprovinssin mukaan nimetty kolmikko osui jo ottelun ensimmäisellä laukauksellaan.

-

Mitch Marner kuiskutteli Buffalo-ottelussa uudelle ketjukaverilleen Ryan O’Reillylle. Kuva: NHLI via Getty Images

– En ole ollut aiemmin osana yhtä tehokasta kolmikkoa kuin tämä. Mutta, voin kertoa että se on muuten aika hauskaa, O’Reilly kuvaili Sportsnetille uutta ”superketjua”.

Koomisuutta ja kylmät väreet

Kun O’Reilly iski kypärätempun, keräsi hänen rinnallaan Mitch Marner uransa yhden ottelun maalisyöttöennätyksensä. Marner tarjoili syötön yhteensä viiteen Toronton osumaan.

– On paljon kivempaa pelata hänen kanssaan kun häntä vastaan, O’Reilly totesi, viitaten erityisesti aikaansa Buffalossa, jonka paikalliskiistakumppaniksi rajan takana oleva Toronto lasketaan.

Entinen Sabres-pelaaja saikin entiseltä kotiyleisöltään myös tunnustusta. O’Reillyn tyrkätessä viimeisen osumansa ottelussa tyhjään maaliin, Buffalon kotijäälle satoi aimo kasa hattuja muiltakin kun paikalle saapuneilta Toronton kannattajilta.

– Se toi minulle kylmät väreet. Tämä tuntui kotipeliltä, monin tavoin, maalintekijä kertoi.

Tyhjää maalia edelsi hieman jääkiekkokomiikkaa. O’Reilly hyökkäsi kohti tyhjää maalia ja eteen heittäytynyt Buffalo-puolustaja Rasmus Dahlin liki liukutaklasi hänet. Kiekko ennätti kuitenkin lähtemään kanadalaiskiekkoilijan rystypuolelta kohti maalia. Buffalon Tyson Jost yritti kiepauttaa kiekkoa pois maaliviivalta, mutta sysäsi sen itse verkkoon.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *