• 16 kesäkuun, 2023

Huima voitto! Emil Ruusuvuori kukisti maailmanlistan yhdeksäntenä olevan Jannik Sinnerin suoraan kahdessa erässä


Ruusuvuori kohtaa Hollanin ATP250-turnauksen välierässä Hollannin Tallon Griekspoorin.

Emil Ruusuvuori kuvassa

Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori otti perjantaina yhden uransa kovimmista voitoista, kun hän kaatoi maailmanlistan yhdeksännellä sijalla olevan Italian Jannik Sinnerin 6–3, 6–4.

Turnauksen kakkossijoitettu Sinner oli voittanut kaksikon aiemmat kohtaamiset ATP-kiertueella 5–0. Ruusuvuori oli onnistunut voittamaan näissä peleissä vain yhden erän.

Nyt pelaajat kohtasivat ensimmäistä kertaa nurmella, joka on Sinnerille hyvä alusta. Italialainen piinasi viime vuoden Wimbledonin puolivälierässä Novak Djokovicia, joka voitti lopulta Sinnerin täpärästi 3–2.

Ruusuvuori mursi vastustajansa syötön kertaalleen molemmissa erissä. Suomalaisen oma syöttöpeli kulki hienosti, ja hän voitti kaikki 29 ykkössyötöllään alkanutta pistettä.

– Hemmetin hyvä matsi kokonaisuudessaan. Sain loistavan alun ja näytin olevani pelipäällä. Olin aggressiivinen ja syötin erityisesti alkuun tosi hyvin. Taistelin joka pisteestä ja sain hänet ahdinkoon. Kaikki toimi erinomaisesti pelillisesti ja pää myös. Tosi hyvällä fiiliksellä voi jatkaa huomiseen, Ruusuvuori sanoi tennisliiton tiedotteessa.

Ruusuvuori kohtaa lauantain välierässä Hollannin Tallon Griekspoorin (ATP-38), joka kukisti omassa puolivälierässään Australian Alex de Minaurin erin 2–1.

Mahdollisessa loppuottelussa vastus olisi ennakkoon ajateltuna välierää helpompi. Toisessa välierässä kohtaavat Australian Jordan Thompson (ATP-103) ja Rinky Hijikata (ATP-133).

Ruusuvuori on edennyt urallaan ATP-turnauksen loppuotteluun kerran: Intiassa vuonna 2022.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *