• 26 huhtikuun, 2023

”Hän istuskeli muina naisina asiakkaiden joukossa”


Sosiaalisen median julkaisut voivat tuoda yrityksille tunnettavuutta ja asiakkaita.

Nainen hymyilee kahvilassa

Töölöntorin Relove-kahvilan vuoropäällikkö Iris Parkkinen kertoi, että hän tekee annoksia myös Instagram-kuvia ajatellen. Kuva: Katri Tihilä / Yle

Viime viikonloppuna Emily in Paris -hittisarjasta tunnettu näyttelijä Lily Collins vieraili Helsingissä.

Hän esitteli Instagram-kanavallaan lähes 30 miljoonalle seuraajalleen kuvia kaupungista saatesanoilla ”postikortteja Helsingistä”.

Collinsin otoksien joukkoon valikoitui myös kuvia paikallisista kahvila- ja ravintolayrityksistä. Kuvakollaasissa oli esimerkiksi kuva helsinkiläisen Relove-kahvilan annoksesta sekä Cafe Regatan kyltistä. Lisäksi yhdessä kuvassa näkyy Töölössä sijaitseva musiikkiravintola Storyville.

Toimittajamme kiersi Lily Collinsin kuvaamissa paikoissa ja kysyi yrityksiltä, millainen merkitys suuren tähden Instagram-julkaisulla on.

Reloven viestinnän ja sisällöntuotannon asiantuntija Iines Alavuo kertoo viestitse, että näyttelijä oli vieraillut viikonloppuna Reloven Fredrikinkadun kahvilassa. Hän sanoo Collinsin vierailun olleen heille iloinen sattuma.

– Meille oli toki suuri kunnia, että kaikista Helsingin paikoista hän löysi tiensä juuri meille Reloveen, kertoo Alavuo.

Alavuo lisää puhelimitse, että sosiaalisen median kuvajulkaisut ovat heille merkityksellisiä. Ne voivat tuoda myös lisää asiakkaita.

Töölöntorin Relove-kahvilan vuoropäällikkö Iris Parkkinen kertoo huomanneensa, että asiakkaat kuvaavat kahvilassa usein esimerkiksi heidän aamupalojaan. Hän panostaa työntekijänä annosten visuaalisuuteen ja nauttii taiteellisesta koristelutyöstä.

– Sen takia annoksemme tehdään myös sellaisiksi, että ne olisivat Instagram-kelpoisia.

Kuuntele toimittajan lähtö Lily Collinsin jäljille ja miksi annosten visuaalisuus on merkityksellistä vuoropäällikkö Iris Parkkisen mielestä:

Kahvila Regatta

Cafe Regatta sijaitsee Helsingissä merenrannassa Sibeliuspuiston läheisyydessä. Kuva: Katri Tihilä / Yle

Näyttelijä Collins julkaisi kuvan myös Cafe Regatasta.

Kahvilayrittäjä Marina Kuitunen kertoo, ettei kohdannut kyseistä näyttelijää, mutta henkilökunnan keskuudessa alkoi heti säpinä, kun ymmärrettiin, kuka oli saapunut paikalle.

– Onhan se aika huikeata. Ihailtavaa siinä mielessä, että täällä hän vaatimattomasti istuskeli muina naisina asiakkaiden joukossa.

Kuitunen kertoo, että kahvilassa käy muutenkin paljon ulkomaalaisia matkailijoita ja sosiaalinen media osaltaan vaikuttaa siihen, että kahvila löydetään.

Hän on myös huomannut asiakkaiden ottavan paljon kuvia kahvilan alueella. Esimerkiksi terassialueella oleva nuotiopaikka, merimaisema ja ruoka-annokset houkuttelevat matkailijoita kuvaamaan.

Yrittäjänä hänen mielestään on hienoa, että kahvilasta jaetaan kuvia sosiaalisessa mediassa.

– Toivoisin myös, kun ihmiset tulevat ja jonottavat kahvia ja pullaa, niin voitaisiin keskittyä ihan perinteiseen keskusteluunkin. Eikä niin, että kameran tarvitsee laulaa koko ajan. Mutta jokainen tyylillään, Kuitunen toteaa.

Kuuntele, miksi toimittaja arveli Lily Collinsin käyneen Cafe Regatassa ja mitä yrittäjä Marina Kuitunen kertoi vierailusta:

Storyvillen ravintola

Storyville-ravintola sijaitsee Eduskuntatalon läheisyydessä. Kuva: Katri Tihilä

Kahviloiden lisäksi Collinsin kuvissa näkyi myös Töölössä sijaitseva Storyville-musiikkiravintola ja ”Happy Jazz Club”-valokyltti.

Toimittajamme pyörähti ravintolassa ennen illan musiikkikeikkoja, mutta valitettavasti emme saaneet ravintolan yrittäjää kiinni haastattelua varten.

Mysteeriksi jäi, oliko muusikko Phil Collinsin tytär Lily Collins käynyt kuuntelemassa myös livemusiikkia Helsingin-reissullaan.

Kuuntele kuunnelman päätös musiikkiravintolan kellarista:Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *