• 26 huhtikuun, 2023

Salibandyssa pelataan perjantaina historiallinen seiskapeli – mestaruuspytty häiritsee Nokian KrP:tä: ”Se tuo vähän jännitystä”


Salibandyn miesten F-liigan ratkaiseva seiskapeli pelataan perjantaina Tampereen Hakametsässä.

Peteris Trekse.

Peteris Trekse kunnostautui kahdella maalillaan. Kuva: Anssi Koskinen

Joel Sippola,

Matias Strozyk

Salibandyn miesten F-liigassa päästään nauttimaan tänä keväänä kutkuttavasta seiskapelistä. Turun Palloseura päihitti 6. finaaliottelussa Nokian KrP:n maalein 4–2 ja tasoitti sarjan 3–3:een.

Ratkaiseva seiskapeli pelataan perjantaina Tampereen Hakametsässä. Kyseessä on ensimmäinen kerta miesten salibandyliigassa, kun mestaruus ratkaistaan seitsemännessä ottelussa.

Paras seitsemästä -sarja on ollut käytössä kaudesta 2018–2019 lähtien. Vuosina 2016, 2017 ja 2018 pelattiin yhden ottelun superfinaali.

Sitä ennen mestaruus ratkottiin paras viidestä -systeemillä.

Katso kuudennen finaaliottelun maalit.

TPS oli vielä pari peliä sitten tukalassa 1–3-tilanteessa. Turkulaiset ovat osoittaneet lujaa paineensietokykyä tiukilla hetkillä.

– Se löytyy meidän dna:sta. Emme koskaan luovuta. Se on tepsiläisillä verissä. Loppuun asti taistellaan ja haastetaan. Vaikka väkisin haetaan voitot kotiin, TPS:n Tuomas Ojala totesi.

TPS pelasi tiistaina vakuuttavasti. Se teki tarvittavat maalit ja puolusti kärsivällisesti.

Nuori latvialaispelaaja Peteris Trekse iski kaksi maalia. Muista maaleista vastasivat Olli Laine sekä Ojala.

– Saimme pidettyä KrP:n poissa hyviltä maalintekopaikoilta. Olimme itse pallolla fiksuja. Saimme tarvittavat maalintekopaikat ja teimme maalit.

Ratkaiseva seiskapeli pelataan perjantaina Tampereen Hakametsässä. Miltä se tuntuu?

– Hyvältä se kuulostaa. Ei muuta kuin sinne kovempana kuin mitä tänne tultiin.

Juuso Ahola.

Varusmiespalveluksen hiljattain Santahaminan varuskunnassa aloittanut Juuso Ahola teki ensimmäisen kavennusmaalin. Kuva: Anssi Koskinen

Mestaruuspytty häiritsee

TPS voitti sarjan avauspelin, mutta sen jälkeen Nokia vei kolme seuraavaa putkeen. Kahdessa edellisessä ottelussa Nokia ei ole pystynyt haastamaan TPS:ää kunnolla.

TPS:n entinen ja Nokian nykyinen päävalmentaja Janne Kainulainen sanoo, että Nokialla oli haasteita maalinteon tehokkuuden kanssa.

– Olisimme voineet olla terävämpiä. Ihan hyvin luotiin paikkoja. Kaveri oli kuitenkin vähän tehokkaampi tänään.

Kainulaisen mukaan Nokia ei koe painetta siitä, että TPS on voittanut kaksi edellistä ottelua.

– Ehkä jonkinlainen kivi putoaa nuoren joukkueen sydämeltä. Pari peliä ollaan yritetty pakottaa. Pitää löytää hyvä henkinen tila, niin eiköhän se voitto sieltä perjantaina tule.

Mestaruuspytty oli kuudennessa pelissä hyvin esillä.

– Meidän pelimme vaatii rohkeuden ja uskalluksen. Kun mestaruuspytty on vieressä ja sitä vilkuilee, se tuo vähän jännitystä. Enää ei tarvitse jännittää, kun perjantaina loppuu kuitenkin kausi.

Mestaruus olisi kummallekin joukkueelle ensimmäinen.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *