• 18 maaliskuun, 2023

Jukka Jalonen paljastaa: Patrik Laine on kiinnostunut pelaamaan Leijonissa MM-kotikisoissa


Patrik Laine joutui jättämään viime vuoden MM-kisat väliin loukkaantumisen takia, mutta nyt suomalainen saatetaan nähdä Tampereella Leijonien paidassa.

Patrik Laine hymyilee.

Patrik Laine on nähty Leijonien paidassa viimeksi vuonna 2016: World cup -turnauksessa sekä MM-kisoissa. Kuva: NHLI via Getty Images

Roope Visuri,

Pauli Jokinen

Jääkiekon MM-kisoihin on aikaa reilut kaksi kuukautta, mutta tuttuun tapaan Leijonien NHL-vahvistukset puhuttavat jo hyvissä ajoin.

Etenkin yksi nimi on ollut tapetilla eli Columbuksen Patrik Laine. Tamperelaisen NHL-seura Columbus on liigajumbona ja on käytännössä menettänyt toiveensa päästä pudotuspeleihin.

Yle Urheilu kysyikin lauantaina Laineen tilanteesta Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta.

– Patrik oli jo viime vuonna kiinnostunut tulemaan MM-kisoihin, mutta loukkaantui harmillisesti ennen kisoja. Kyllä hänellä on sama fiilis tänä päivänäkin. Jos ei mitään ihmeitä satu, Patrik saattaa olla käytettävissä, Jalonen sanoi.

Jalonen muistutti vielä perään, että tässä vaiheessa ei voi sanoa mitään varmaksi.

– Mutta Patrik suhtautuu positiivisesti Leijoniin, kuten on aina suhtautunut. Varmaan kotikisat ja ennen kaikkea kisat Tampereella kiinnostavat lisäksi, Jalonen sanoo.

Jalosen mukaan ylipäätänsäkään ei kannata mennä vielä asioiden edelle, kun puhutaan NHL-pelaajista Leijonien MM-joukkueessa. Hän haluaa odottaa, että NHL-pelaajien kausi loppuu ennen kuin mitään lyödään lukkoon.

Jukka Jalonen kommentoi Patrik Laineen tilannetta.

Jalosella oman aikansa kovin tarjonta MM-kisoihin

Jalonen ja Lehtinen olivat median tavattavissa lauantaina Tampereella. Kaksikko oli kotiutunut perinteiseltä Pohjois-Amerikan matkaltaan, jossa he tapaavat suomalaisia NHL-pelaajia.

Kaksikko näki 25 suomalaista NHL-pelaajaa maaliskuun alussa. Kalenterissa olivat ottelut Dallas-Arizona, Florida-Nashville, Columbus-Seattle, Montreal-Carolina ja Philadelphia-Detroit.

NHL-runkosarja päättyy 13. huhtikuuta. Leijonien ensimmäinen MM-ottelu on luvassa 12. toukokuuta.

MM-leiritys alkaa Norjassa 10. huhtikuuta. Jalosen mukaan tarjonta Leijonien MM-joukkueeseen on kovinta, mitä hänen aikanaan on ollut.

– Meillä on todella paljon hyviä pelaajia Euroopassa, jotka ovat olleet mukana meidän menestyksessä viime vuosina. Ainakin varmaan puolitoista joukkuetta. Euroopasta on kisakoneeseen vahvasti tyrkyllä muitakin pelaajia, jotka eivät ole olleet mukanamme aikaisemmin. Sitten vielä NHL-pelaajat. On vähän erikoinen tilanne positiivisella tavalla. On runsaudenpulaa huippupelaajista, Jalonen kuvaili.

Kiekkopäättäjille tiukka viesti

Leijonissa on pelannut tällä kaudella kolmessa eri EHT-turnauksessa jo 70 eri pelaajaa.

Jalonen otti median edessä myös tiukasti kantaa siihen, kuinka SM-liigaa pelataan samaan aikaan maajoukkuepelien kanssa.

Tällä hetkellä SM-liiga pitää taukoa vain Helsingissä pelattavan EHT-turnauksen aikana.

– Olen huomannut, että kukaan ei pidä tästä tilanteesta. Ei pelaajat, eikä valmentajat, eivätkä varsinkaan fanit, Jalonen sanoi.

Ongelmallisimmaksi Jalonen nostaa helmikuun Ruotsin-turnauksen.

– Olen nähnyt ja kuullut fanien käyvän aika kuumana, kun heiltä yksi tai kaksi avainpelaajaa pelaa maajoukkueessa oman joukkueen kamppaillessa pudotuspelipaikasta, Jalonen sanoi.

Jalonen toivookin sydämensä pohjasta, että SM-liigaan löytyisi kolme-neljä pelipäivää jostain muusta kohtaa kuin EHT-turnauksien päältä.

– Kaikista simppelein ratkaisu olisi, että turnauksien aikaan pelattavat ottelut siirrettäisiin johonkin muuhun ajankohtaan. Pelaisimme rauhassa oman turnauksemme. Seurajoukkueessa olevat saisivat keskittyä harjoitteluun ja palautumiseen, Jalonen sanoo.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *