• 5 maaliskuun, 2023

Älytön tulos Valioliigassa! Liverpool möyhensi Manchester Unitedin 7–0

Hyvässä vireessä ollut Manchester United kärsi nöyryyttävän tappion Manchester Unitedille.

Liverpool jyräsi Valioliigan sunnuntai-illan kotiottelussaan Manchester Unitedin 7–0.

Tulos on muutenkin käsittämätön, mutta etenkin ottaen huomioon joukkueiden tämän kauden voimasuhteet.

United on sarjassa kolmantena. Sen edellinen tappio Valioliigassa tuli Arsenalia vastaan 22. tammikuuta. Tämän vuoden puolella ManU oli lisäksi ottanut Valioliigan otteluistaan viisi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Liverpoolille tuli vuoden alussa neljästä pelistä kolme tappiota ja tasapeli. Toki Liverpool on sittemmin oikaissut kurssiaan ja nousi nyt sarjassa jo viidenneksi.

ManUa vastaan maalinteon aloitti hollantilaisesta PSV:stä hankittu hyökkääjä Cody Gakpo, kun hän osui 43. minuutilla. Gakpo harhautti itsensä hienosti maalintekoon Andy Robertsonin läpisyötön jälkeen. Osuma oli Gakpon toinen Valioliigassa.

Toisella puoliajalla alkoi todella tapahtua. Darwin Nunez osui 47. minuutilla puskettuaan sisään Harvey Elliottin syötön.

Gakpo teki illan toisensa 50. minuutilla Mohamed Salahin esityöstä.

Salah iski 66. minuutilla, kun Liverpool iski ManUn kulmapotkun jälkeen vastaiskusta.

Nunez teki illan toisensa 75. minuutilla, jälleen päällä, nyt Jordan Hendersonin keskityksestä.

Salah puolestaan teki toisen maalinsa 83. minuutilla. Hän nousi Robbie Fowlerin ohi Liverpoolin kaikkien aikojen maalitilastossa. Hän on nyt 129 osumallaan Liverpoolin kaikkien aikojen maalintekijä Valioliigan aikakaudella.

Loppulukemat teki Roberto Firmino 88. minuutilla.

Liverpool vei pallonhallinnan 60–40, maalintekoyritykset 18–8 ja yritykset maalia kohti 8–4. Liverpoolin maalia kohti menneistä vedoista siis 7/8 upposi.

7–0 on Liverpoolin kaikkien aikojen selvin voitto Unitedista. Edellinen oli 7–1-voitto vuonna 1985.

0–7 sivuaa Manchester Unitedin kaikkien aikojen suurinta tappiota. Viimeksi se hävisi 0–7 vuonna 1931 Wolverhamptonia vastaan.

– Nämä pelaajat näyttävät, että heillä on vielä paljon kasvamista ennen kuin he voivat käsitellä tällaista. Tämä paikka (Anfield) on Manchester Unitedille pahin paikka pelata, entinen ManU-puolustaja Gary Neville sanoi BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).