• 12 huhtikuun, 2023

Saako Leijonat todellisen huippunimen MM-kisoihin? Juuse Saroksen Nashvillen kausi päättyy runkosarjaan


Florida Panthers nähdään viime vuoden tapaan NHL:n pudotuspeleissä. Hurmiossa pelaava Boston Bruins teki jälleen NHL-historiaa.

Juuse Saros katsoi, kun kiekko oli verkon ulkopuolella.

Juuse Saros olisi todella mielenkiintoinen nimi Leijoniin. Kuva: NHLI via Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä pudotuspelijoukkueet ovat yhtä joukkuetta vaille selvillä. Idässä Aleksander Barkovin, Eetu Luostarisen ja Anton Lundellin edustaman Florida Panthersin pudotuspelipaikka sai sinettinsä, kun sekä Pittsburgh että Buffalo kärsivät tappion.

Florida on tällä hetkellä kiinni itäisen konferenssin toisessa villikorttipaikassa. Viime aikoina Floridan kanssa tiukasti pudotuspelipaikasta taistellut Pittsburgh ei voi nousta enää Panthersin ohi, mutta sillä on viimeisellä kierroksella vielä mahdollisuus pullauttaa toisella villikorttipaikalla oleva New York Islanders ulos.

Florida oli pudotuspeleissä myös viime kaudella.

Lännessä kaikki kahdeksan pudotuspelijoukkuetta ovat puolestaan selvillä. Viimeisen paikan lunasti Winnipeg Jets, joka päihitti Minnesota Wildin 3–1.

Jets katkaisi pudotuspelihaaveet Nashvillelta, jolla on jäljellä vielä kaksi ottelua. Eroa Winnipegiin on kuitenkin viisi pistettä, kun jäljellä olevista otteluista kantrikaupungin joukkue voi saada maksimissaan neljä pistettä.

Näin ollen Juuse Saroksen, Kevin Lankisen sekä Juuso Pärssisen NHL-kausi päättyy runkosarjaan. Nashvillen maalilla jälleen huippukautta pelaava Saros, 27, on varmasti kiintoisa nimi Leijonien toukokuun MM-joukkueen vinkkelistä katsottuna.

Saros on ollut tälläkin kaudella sarjan parhaimpia maalivahteja torjumalla muun muassa 32 voittoa joukkeelleen, joka menetti talven siirtomarkkinoilla muutaman tärkeän avainpelaajansa.

MM-kisat polkaistaan käyntiin Tampereella tasan kuukauden päästä. Ainakin sopimusteknisesti Saroksen pitäisi olla Leijonien käytettävissä, sillä hänen nykyinen sopimuksensa kattaa vielä seuraavat kaksi kautta.

Saros on pelannut MM-kisoissa edellisen kerran vuonna 2016, kun Leijonat hävisi MM-finaalissa Kanadalle. Hän oli mukana MM-kisoissa myös vuosina 2015 ja 2014.

Saros oli torjumassa Leijonille nuorten MM-kultaa vuonna 2014.

Boston Bruins.

Bostonin kausi on ollut runkosarjan osalta yhtä juhlaa. Mutta kuinka seuralle käy pudotuspeleissä? Kuva: Getty Images

Boston teki jälleen historiaa

Erinomaista kautta pelaava Boston Bruins saavutti jälleen yhden NHL-ennätyksen. Washingtonin 5–2 voittanut Bruins teki NHL:n yhden kauden piste-ennätyksen (133).

Edellisessä ottelussa Boston teki yden kauden voittoennätyksen. Se on voittanut tällä kaudella peräti 64 kertaa.

Stanley Cupia edellisen kerran vuonna 2011 juhlinut Bruins sai Washingtonia vastaan kuitenkin ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun ykkösmaalivahti Linus Ullmark joutui jättämään kaukalon kolmannessa erässä.

Upeaa kautta pelaava ruotsalaismaalivahti on torjunut tällä kaudella 40 voittoa. Tällä kaudella hyvin pelannut Jeremy Swayman otti torjuntavastuun.

Bruinsin päävalmentaja Jim Montgomery ei ollut kuitenkaan huolissaan Ullmarkin tilanteesta.

– Se oli vain varotoimenpide. Vain lihasten kiristymistä, Montgomery totesi NHL.comin mukaan.

Yön suomalaisnimiä olivat Carolinan Jesperi Kotkaniemi ja Antti Raanta. Kotkaniemi iski tehot 1+1 ja Raanta torjui 20 kertaa, kun Carolina voitti runkosarjakauden toiseksi viimeisessä pelissään Detroitin 4–1.

Kotkaniemi alusti Carolinan avausmaalin ja pisti neljännen maalin tyhjään nuottaan.

Jesperi Kotkaniemi oli tehokkaana Detroitia vastaan.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *