• 12 huhtikuun, 2023

Sinipunahallitus on varteenotettava vaihtoehto, sanoo RKP:n HenrikssonRKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ei sulje pois sinipunaa eikä perusporvarihallitusta.

Puheenjohtajat arvioivat tulevaa hallituspohjaa tiistain A-studiossa.

RKP:n on uumoiltu olevan yksi ratkaiseva puolue tällä viikolla käynnistyvissä hallitustunnusteluissa. Mikäli kokoomus lähtisi muodostamaan hallitusta perussuomalaisten kanssa, se tarvitsisi enemmistöhallitukseen mitä todennäköisimmin myös RKP:n.

Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ei halua tässä vaiheessa sulkea pois perussuomalaisten ja kokoomuksen muodostamaa kokoonpanoa, mutta ei myöskään SDP:n ja kokoomuksen varaan rakentuvaa sinipunahallitusta.

– Se [sinipunahallitus] on yksi varteenotettava vaihtoehto. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa ja puolensa, Henriksson kommentoi tiistain A-studiossa.

Henrikssonin mukaan kokoomus ja SDP voivat löytää toisensa ilmastokysymyksissä ja työperäisen maahanmuuton linjauksissa. Sinipunahallituksen vaikeana puolena hän näkee talouskeskustelun.

– Se, mikä toisessa vaihtoehdossa on mahdollisuus, on toisessa ongelma. Sen takia tarvitsemme ”kirkko keskellä kylää”-ajattelua.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson nosti keskustelussa esille RKP:n ratkaisevan roolin hallituksen muodostamisessa.

Anderssonin mukaan todennäköisin vaihtoehto tulevaksi hallitukseksi olisi kokoomuksen, perussuomalaisten, kristillisdemokraattien ja RKP:n koalitio. Tällöin RKP olisi kokoomuksen sijasta ratkaisevassa asemassa siinä, nouseeko perussuomalaiset hallitusvastuuseen.

Myös kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah näkee, että hallitustunnusteluissa lähdetään ensiksi kartoittamaan edellä mainittua perusporvarihallitusta.

Henriksson ei lähtenyt spekuloimaan eri kokoonpanojen todennäköisyyksillä.

– Haluan nähdä ensin kysymykset, enkä lähde veikkaamaan yhtään mitään.

Katso koko A-studion lähetys täältä.

Voit keskustella artikkelista keskiviikkoon kello 23 asti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *