• 11 huhtikuun, 2023

Manchester City riepotteli Bayern Müncheniä, huima Haaland rikkoi jälleen ennätyksen

Manchester City löylytti Bayern Münchenin jalkapallon Mestarien liigan puolivälierien avauksessa. Myös Inter tarrasi kiinni välieräpaikkaan.

Erling Haaland kuvassa

Erling Haaland juhli maaliaan Bayern Münchenin verkkoon. Kuva: Getty Images

Matti Lehtisaari,

STT Urheilu

Manchester City oli tyly isäntä Bayern Münchenille jalkapallon Mestarien liigan puolivälierien avauksessa. City tyylitteli 3–0-voittoon ja tarrasi tukevasti kiinni välieräpaikkaan.

Cityn juhlat alkoivat 27. minuutilla, kun Rodrin upea veto upposi ylänurkkaan. Bernardo Silva vei Cityn 70. minuutilla 2–0-johtoon, kun hän onnistui Erling Haalandin keskityksestä. Huimaa kautta pelaava Haaland sinetöi 3–0-voiton 76. minuutilla tekemällään maalilla.

Tällä kaudella maaliennätyksiä murskannut Haaland kirjasi maalillaan jälleen uuden ennätyksen. Osuma oli hänelle kaikki kilpailut mukaan lukien kauden 45:s, ja näistä 11 on syntynyt Mestarien liigassa. Se on enemmän kuin mihin yksikään pelaaja on Valioliigan aikakaudella yltänyt.

Cityn valmentaja Pep Guardiola varoitteli tuudittautumasta vielä varmaan välieräpaikkaan.

– Saimme uskomattoman maalin Rodrilta, mutta toisen puoliajan alkuvartilla Bayern oli parempi ja heillä oli paikkoja. Sen jälkeen kuitenkin muokkasimme jotain (pelissämme), ja loppupelin ajan olimme parempia. Uskomaton tulos, mutta tiedän mitä merkitsee mennä Müncheniin (toiseen osaotteluun). Meidän on keksittävä jotain uutta siihen, jotta emme kärsi heidän laajan tasonsa edessä siellä, Guardiola mietiskeli BBC:lle.

Tiistai-illan toisessa ottelussa Benfica taipui Interille 0–2. Nicolo Barella iski 51. minuutilla ja Romelu Lukaku maalasi rangaistuspotkusta 82. minuutilla.

Otteluparien toiset ottelut pelataan viikon kuluttua.

Napolin maalitykki sivussa

Italialaisseura Napoli joutuu pärjäämään keskiviikkoillan puolivälierässä AC Milania vastaan ilman maalitykkiään Victor Osimhenia.

Italian pääsarjan Serie A:n maalikärki Osimhen ei ole toipunut reisivammastaan, jonka hän sai maaliskuun maajoukkuepeleissä edustaessaan Nigeriaa.

Osimhen ei ottanut osaa Napolin tiistain harjoituksiin, eikä hänen nimeään löydy valmentaja Luciano Spallettin pelaajaryhmästä keskiviikon vieraspeliin Milanossa.

Osimhenin paikan avauksessa ottanee Italian maajoukkuemies Giacomo Raspadori. Napolin kärkimiehistä puuttuu loukkaantuneena myös Giovanni Simeone.