• 22 heinäkuun, 2023

Tämä on saaren historian suurimpia palojaIhmisiä evakuoitu veneillä Ródokselta

Ihmisiä on evakuoitu maastopalojen takia Ródoksen saarelta yli 20 veneellä, kertoo uutistoimisto AFP. Kreikan rannikkovartioston mukaan ihmisiä on haettu turistien suosimilta Kiotarin ja Lardosin rannoilta.

Mediatietojen mukaan noin tuhat ihmistä on viety turvallisemmille rannoille. Kreikan CNN:n mukaan Kiotarin alueella kolme evakuoitua, tyhjää hotellia jäi etenevän maastopalon armoille.

Ulkoministeriön Ateenan edustuston konsulipalvelu- ja hallintovastaava Helena Häkärin mukaan Rodoksella on tällä hetkellä noin 300 matkustusilmoituksen tehnyttä suomalaisia, sekä tuntematon määrä sen tekemättä jättäneitä.

Häkärin mukaan maastopalot eivät toistaiseksi ole aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Ulkoministeriö tiedottaa Ródoksen palojen jatkuvan erityisesti Asklipieion, Kiotarin, Lardoksen ja Pilonaksen alueilla. Ulkoministeriö kehottaa välttämään paloalueita, seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita ja pitämään läheisiä tilanteen tasalla.

Lisäksi kannattaa seurata matkanjärjestäjien, hotellin ja median tiedotteita.

Hätätapauksissa ulkoministeriö kehottaa olemaan yhteyksissä ministeriön päivystysnumeroon +358916055555.

Porilainen Nina Railanmaa kertoi nokea tulevan hotellihuoneeseen

Porilainen Nina Railanmaa on miehensä Petri Koskisen kanssa Lardoksen kylässä saaren itärannalla Sun Beach -hotellissa. Railanmaa kertoi puhelimessa iltakuudelta paikallista aikaa, että hotellin sähköt ovat olleet poikki aamuyhdeksästä saakka.

– Vuorilta näkyy sankkoja savupilviä. Savun erottaa rannallakin ilmassa ja hotellihuoneeseen tulee jonkinlaista nokea. Ihmiset ovat hieman huolissaan.

Railanmaan mukaan hänellä ja miehellään ei ole vielä isoa huolta tilanteesta, mutta he harkitsevat poistumista Lardoksesta.

– Takseja ei kuitenkaan saa ja poliisit ovat sulkeneet teitä. Meillä on laukut pakattuna ja hotellihuoneessa vettä ja sipsiä.

Railanmaan mukaan heidän hotellistaan on lähtenyt jonkin verran turisteja. Pariskunta on koittanut ottaa yhteyttä ulkoministeriöön ohjeita varten, toistaiseksi tuloksetta.

– Henkilökunta ei hirveästi ole neuvonut tilanteesta.

TUI-matkatoimiston viestintäpäällikkö Laura Aaltonen kertoo, että noin 50 suomalaisturistia siirretään Kiotarin alueella sijaitsevasta majoituksesta toiseen saarella sijaitsevaan kohteeseen. Aaltosen mukaan kohde sijaitsee ”lähellä” Kiotaria. Kiotar sijaitsee Lardoksen kylästä 10 kilometriä pohjoiseen.

Vielä tällä hetkellä ei näytä siltä, että turisteja evakuoitaisiin kokonaan saarelta pois.

– Me tarkkailemme tilannetta ja teemme toimenpiteitä mitä viranomaiset pyytävät, Aaltonen sanoo.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *