• 22 heinäkuun, 2023

Kalle Rovanperä antoi historiallisen päivänsä päätteeksi humoristisen haastattelun – Ylen asiantuntija suitsuttaa mestarikuskin suoritustaKalle Rovanperä kasvatti lauantaina eron toisena ajavaan Thierry Neuvilleen yli puoleen minuuttiin Viron MM-rallin kärjessä. Rovanperä hyödynsi eilen hankkimansa hyvän lähtöpaikan loistavasti.

Katso, mitä Kalle Rovanperä sanaili lauantain päätöserikoiskokeen jälkeen hymy huulillaan haastattelussa.

Kalle Rovanperä voitti lauantain jokaisen erikoiskokeen Viron MM-rallissa. Suomalaisässä ei ole koskaan aiemmin ollut nopein yhden päivän kaikilla erikoiskokeilla WRC-luokassa. Rovanperän mykistävä päivä oli Yle Urheilun asiantuntija Henri Haapamäen mukaan yksi koko Rovanperän uran parhaista ajopäivistä.

– Kyllä tämä ihan sinne kärkeen menee, päivä oli niin hurjaa näytelmää. Ei paljon tarvita asiantuntijoita sanomaan, kuka kuningas on ollut. Sen näkee niin sanotusti olkapäälläänkin, Haapamäki täräyttää.

Rovanperä johti rallia perjantain jälkeen kolmella sekunnilla ennen Thierry Neuvillea. Lauantain jälkeen ero on 34,9 sekuntia. Neuville kärsi pienen rengasrikon 12 erikoiskokeella, mutta hitaasti tyhjenneeseen renkaaseen ei todennäköisesti huvennut muutamia sekunteja enempää.

Kalle Rovanperä oli yleisöerikoiskokeella vahva jo torstaina, mutta lauantaina hän oli koko porukan nopein.

Hyväntuulinen Rovanperä nauratti rallifaneja päivän päättäneen yleisöerikoiskokeen jälkeen. Hän sanaili hiekkaisen EK:n päätteeksi, että joutui melkein vaihtamaan moottorinsa suodattimen kesken erikoiskokeen.

– Öljysin suodatinta ennen erikoiskoetta, mutta oli niin hiekkaista, että jouduin melkein puolessavälissä vaihtamaan sen.

Katso koko haastattelu tämän jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Nuori maailmanmestari oli muutenkin lauantaina juttutuulella. Vakuuttavan pohja-ajan jälkeen erikoiskokeella 12 hän kertoi yrittäneensä puskea aivan äärirajoilla.

– Aika näyttää melko hyvältä. Rehellisesti yritin h*lvetisti koko erikoiskokeen. Tämä on nautinnollista. Hypyt ovat rajuja, mutta ne ovat viihdyttäviä faneille, Rovanperä kertasi kovista hypyistä tunnetun Otepää 2:n jälkeen.

Katso, miten Kalle Rovanperä hurjasteli Otepää 2:lla selkeästi muita kovempaa.

Rovanperän päivän isoin voittomarginaali oli tuon erikoiskokeen 4,3 sekunnin ero Esapekka Lappiin. Päivän päättäneellä yleisöerikoiskokeella syntyi pienin ero seuraavaan, yhdeksän kymmenystä. Tuolloinkin Lappi oli toinen. Läpi päivän haastatteluissa hymyillyt Rovanperä on sanonut, että Viron ralli on yksi hänen suosikeistaan.

– Kalle on ajanut rallia Baltian maissa, esimerkiksi Latviassa, jo paljon ennen ajokortti-ikää. Tämä näkyy varmasti Kallen ajamisessa Virossa, Haapamäki muistuttaa ja sanoo, että tiet naapurimaissa ovat hyvin samankaltaisia.

Hän huomauttaa, että Rovanperällä on ollut myös tuuri mukana. Viron paikoitellen todella pehmeille teille muodostuu syviäkin uria, joissa autot pomppivat ja ”hakkaavat” jonkin verran.

– Aina voi tapahtua jotain, mikä ei riipu niinkään kuljettajasta. Rengasrikkoja, teknisiä murheita tai muuta, Haapamäki korostaa.

Ilman yllättäviä vastoinkäymisiä Rovanperä on matkalla vakuuttavaan voittoon. Haapamäki uskoo, että Rovanperän kovin yritys jäi lauantaille ja sunnuntaina hän varmistelee rallin voittoa.

– ”Power Stagella” legendaarinen hihojen käärintä, ja siellä hän tavoittelee viittä lisäpistettä, Haapamäki letkauttaa viitaten rallin päättävään erikoiskokeeseen.

Rovanperä on perinteisesti ollut todella vahva päätöserikoiskokeilla. Tälläkin kaudella hän on voittanut niitä kolme.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *