• 2 elokuun, 2023

Olemme kysyneet Aaltolaa tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta


Yhdistyksen perustaminen viittaa siihen, että Mika Aaltola tavoittelisi presidenttiehdokkuutta valitsijayhdistyksen avulla.

Mika Aaltola katsoo suoraan kameraan Porin Raatihuoneenpuistossa käsi leualle aseteltuna.

Mika Aaltolan odotetaan kertovan torstaina tai perjantaina, tavoitteleeko hän presidenttiehdokkuutta. Aaltola Porin Suomi-areenassa kesäkuun lopulla. Kuva: Katja Halinen / Yle

Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin on tänään ilmoitettu yhdistys, joka on pyytänyt Ulkopoliittisen instituutin johtajaa Mika Aaltolaa tavoittelemaan presidenttiehdokkuutta.

Yhdistyksen nimi on Suomen turvattu tulevaisuus ry. Sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys rekisteröitiin keskiviikkona kello 11.05.

Puheenjohtajaksi yhdistykseen on ilmoitettu Valtteri Vuorisalo. Hän on työelämäprofessori Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnassa sekä tietotekniikan palveluyhtiön Fujitsun julkishallinnon ja turvallisuuden yksikön toimialajohtaja.

Aaltolan vaimo Kirsi Aaltola on yksi yhdistyksen hallituksen jäsenistä. Hän työskentelee valtion HAUS kehittämiskeskus -yhtiön johtajana.

Vuorisalo kertoo Ylelle, että kyseessä on Mika Aaltolan tukiyhdistys.

– Olemme kysyneet Aaltolaa ehdokkaaksi. Mika lupasi harkita ja ilmoittaa pikimmiten vastauksensa, Vuorisalo kertoo.

Vuorisalo odottaa Aaltolan vastausta kuluvan viikon loppuun mennessä. Aaltolan on odotettu kertovan tällä viikolla, tavoitteleeko hän presidenttiehdokkuutta.

Tukiyhdistyksen hallituksen jäsenet ovat asiantuntija- ja yritystaustaisia

Yhdistyksen perustaminen viittaa siihen, että Mika Aaltola tavoittelisi presidenttiehdokkuutta valitsiyhdistyksen avulla. Tämä tarkoittaisi sitä, että hänen tukijoidensa pitäisi kerätä allekirjoitus 20 000 ihmiseltä, jotka ilmoittavat kannattavansa Aaltolan ehdokkuutta.

Aaltolan tukiyhdistyksen hallituksen jäsenet ovat yritys- ja asiantuntijataustaisia.

Sari Arho Havrén on yrityksiä kansainvälistymään auttavan valtion Business Finlandin vanhempi neuvonantaja Brysselissä. Pia Heikkurinen on Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran datatalousasiantuntija. Mikko Raitis on yrittäjä. Petteri Vänttinen on savonlinnalaisen olutpanimon Olaf Brewingin toimitusjohtaja.

Yhdistyksen perustamisesta kertoi ensimmäiseksi Maaseudun tulevaisuus.

Aaltola oli kolmanneksi suosituin Ylen kyselyssä toukokuussa

Ylen presidenttikyselyssä Aaltola on ollut kolmanneksi suosituin Pekka Haaviston (vihr.) ja Olli Rehnin (kesk.) jälkeen. Sekä Haavisto, että Rehn tavoittelevat presidenttiehdokkuutta valitsijayhdistyksen avulla.

Kuuntele Uutispodcast presidentinvaalista, julkaistu 11. heinökuuta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *