• 12 elokuun, 2023

Jokakesäinen show on ohi! Englannin kaikkien aikojen maalitykki Harry Kane jättisiirrolla Bayern Müncheniin – näin kohuttu saaga eteni


Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykki Harry Kane siirtyy Saksan mahtiseuraan Bayern Müncheniin.

Harry Kane.

Harry Kane jätti Tottenhamin. Kuva: Offside / Getty Images

Harry Kane on läpäissyt Bundesliigaseura Bayern Münchenin lääkärintarkastuksen ja allekirjoittanut sopimuksen seuran kanssa. Seura tiedotti uudesta pelaajastaan lauantaina.

30-vuotias Kane siirtyy Saksaan neljän vuoden mittaisella ja noin 100 miljoonan euron arvoisella sopimuksella kasvattajaseurastaan Tottenhamista

Harry Kane kiittää kannattajia Šahtar Donetskia vastaan 6.8.2023 pelatun harjoitusottelun jälkeen. Tuo ottelu jäi Kanen viimeiseksi Tottenhamissa ennen siirtoa Bayerniin.

Harry Kane kiittää kannattajia Šahtar Donetskia vastaan 6.8.2023 pelatun harjoitusottelun jälkeen. Tuo ottelu jäi Kanen viimeiseksi Tottenhamissa ennen siirtoa Bayerniin. Kuva: PA Images / Getty Images

Kane-show pyöri läpi kesän

Harry Kanen siirtyminen pois Tottenhamista oli läpi kesän yksi siirtomarkkinoiden kuumimpia puheenaiheita. Kuten Yle Urheilun jalkapalloasiantuntija Miika Nuutinen huomautti, ”Kane-show” on tuntunut pyörivän joka kesä.

– Harry Kane ansaitsee jokaisen otsikkonsa. Hän pelasi viime kaudella aivan hurjan 30 maalin kauden, vaikka jäikin vähän Erling Haalandin varjoon. Kane oli varmasti kaikista tärkein yksittäinen pelaaja joukkueelleen koko Valioliigassa, Nuutinen totesi.

Ilman Kanea Tottenhamin kaudesta olisi tullut vielä totaalisempi pannukakku. Tottenham jäi viime kaudella Valioliigassa kahdeksanneksi, mikä oli heikoin suoritus sitten kauden 2008–09.

Kanen sopimusta Tottenhamin kanssa olisi ollut jäljellä vielä yksi vuosi. Ensi kesänä Kane olisi voinut siirtyä pois ilmaiseksi. Koska jatkosopimusneuvotteluissa ei päästy eteenpäin, Tottenham oli valmis pohtimaan talismaaninsa kauppaamista.

Kane on Englannin miesten jalkapallomaajoukkueen ja Tottenhamin kaikkien aikojen maalitykki. Valioliigan historiassa hän on tehnyt 213 maalia, edellä on vain Alan Shearer 260 osumalla. Kaikkiaan Kane on tehnyt Tottenhamille 280 osumaa 435 ottelussa.

Esimerkiksi The Athleticin ja BBC:n mukaan Tottenham oli tänä kesänä torjunut useamman tarjouksen Bayernilta, viimeksi tämän viikon maanantaina.

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy on torjunut kiinnostuksen Kanea kohtaan useita kertoja vuosien varrella. Esimerkiksi vuonna 2021 Manchester City oli Kanen perässä.

Myös Manchester Unitedin kerrottiin tänä kesänä tavoitelleen Kanea. Levy on myös sanonut, ettei tee kauppaa kummankaan Manchesterin seuran kanssa. Vaikutti siltä, ettei Levy ollut valmis kauppaamaan Kanea Valioliigan kilpailijoihin.

Harry Kane saapuu Bayernin lääkärintarkastukseen 11.8.2023.

Faneja ja mediaa parveili perjantaina Barmherzige Brüder -sairaalan edustalla Münchenissä, kun Harry Kane saapui seuran lääkärintarkastukseen. Kuva: Splash News / AOP
Harry Kane saapuu Bayernin lääkärintarkastukseen 11.8.2023.

Kuva: EPA-EFE / AOP

Bayern vei lopulta pidemmän korren

Vielä kesän harjoitusottelukiertueella Kane oli Tottenhamin vahvuudessa täysimääräisesti. Kane kertoi Athleticin mukaan nauttivansa yhteistyöstä Tottenhamin uuden kreikkalais-australialaisen päävalmentajan Ange Postecogloun kanssa, sillä tämä suosii hyökkäävämpää ja aktiivisempaa pelityyliä kuin edellinen Tottenham-luotsi Antonio Conte.

Postecoglou kertoi ”keskustelleensa avoimesti” Kanen kanssa mahdollisesta siirrosta.

Perjantaina 11. elokuuta lehdistötilaisuudessa Postecoglou totesi, että seura jatkaa eteenpäin ilman Kanea. Postecogloun mielestä Kane oli tehnyt päätöksensä jo kesäkuussa, jolloin Postecoglou saapui Tottenhamiin.

– Keskustelin Harryn kanssa heti ensimmäisenä päivänä, ja hän oli suoraviivainen ja rehellinen, kuten minäkin. Tuon ensimmäisen keskustelun jälkeen näytti siltä, ​​että Harry oli päättänyt aikovansa lähteä, jos vain seurat pääsevät yhteisymmärrykseen.

Kane liittyi Tottenhamiin jo 11-vuotiaana. Hän ei kuitenkaan päässyt kasvattajaseurassaan juhlimaan merkittävää pokaalia kertaakaan, vaikka voitti Valioliigan maalikuninkuuden kolmesti. Sen sijaan Bayern on juhlinut maansa mestaruutta 11 vuotta perätysten ja menestynyt myös eurokentillä.

Aiemmin torstaina Athletic uutisoi, että Tottenham oli hyväksynyt Bayernin sadan miljoonan euron tarjouksen Kanesta. Athleticin mukaan Bayern tarjosi Kanelle 29 miljoonan euron kausipalkkaa.

Bayern metsästi kesän aikana ahkerasti uutta ykköshyökkääjää. Muut hyökkäyspään tähdet ovat Serge Gnabry, Leroy Sane, Kingsley Coman ja konkari Thomas Müller. Monet heistä pelaavat kuitenkin mieluummin kärjen alapuolella tai laidoilla. Kokeneista Bayern-pelaajista puhtaana kärkipelaajana voidaankin pitää vain Erik Maxim Choupo-Motingia.

Bayernin pitkäaikainen hyökkäyspään talismaani, puolalainen Robert Lewandowski siirtyi Barcelonaan kesällä 2022.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *