• 2 elokuun, 2023

Täyskatastrofi! Brasilialta huonoin turnaus 28 vuoteen, Martan MM-ura päättyi rajuun pettymykseen


Brasilialaislegenda Martan ura päättyi keskiviikkona, kun Brasilia jäi alkulohkoon MM-kisoissa. Panama taipui Ranskalle, mutta Marta Cox täräytti yhden MM-kisojen hienoimmista osumista.

Marta katsoo maahan.

Martan MM-ura päättyi pettymykseen. Kuva: FIFA via Getty Images

Keskiviikkona jalkapallon MM-kisoissa nähtiin suuri yllätys, kun Brasilia putosi jatkosta Jamaikan kustannuksella. Jamaika puolusti maalittoman tasapelin ja varmisti näin ollen paikkansa pudotuspeleihin.

MM-kisojen pudotuspelipaikka on Jamaikalle maan historian ensimmäinen, kun otetaan huomioon sekä naisten että miesten turnaukset.

Brasilia jäi edellisen kerran lohkovaiheeseen Ruotsin MM-kisoissa vuonna 1995. Silloin pudotuspeleihin pääsi kahdeksan parasta joukkuetta.

Marta lopetti MM-uransa

Näin ollen Australiassa päättyi historiallisen merkittävä MM-ura. Jo 20 vuotta sitten Brasilian paidassa debytoinyt Marta, 37, kertoi aiemmin, että nämä MM-kisat ovat hänen viimeisensä.

Marta on MM-jalkapallon kaikkien aikojen paras maalintekijä 17 maalillaan. Jos Marta olisi onnistunut viimeistelyssä näissä kisoissa, hän olisi ollut ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt maalin kuusissa MM-kisoissa.

Marta katsoo kenttään.

Marta pelasi viimeisen ottelunsa MM-kisoissa. Kuva: FIFA via Getty Images

Marta oli Jamaikaa vastaan avauksessa, mutta hänet vaihdettiin kentältä pois 80. minuutilla.

Marta saavutti maajoukkueessa MM-hopeaa ja kaksi olympiahopeaa, mutta kirkkain, maailmanmestaruus, jäi legendalta saavuttamatta. Hän teki mittavan maajoukkueuransa aikana kaikkiaan 115 maalia.

Jamaika puolusti

Jamaika ei tarjonnut kovin kaunista jalkapalloa hyökkäyssuuntaan, mutta se puolusti äärimmäisen tiiviisti ja alhaalta kuten avauspelissään Ranskaa vastaan. Vaikka Brasilia sai luotua tilanteita, se ei päässyt useisiin vaarallisiin paikkoihin.

Parhaimpaan paikkaansa se pääsi toisen jakson lisäajalla, mutta Debinhan pusku ei tuonut tasoitusta.

Jamaika puolusti tiiviisti.

Jamaika ei päästänyt Brasiliaa helpolla maalipaikkoihin. Kuva: Getty Images

Brasilia olisi tarvinnut F-lohkon päätösottelussa voiton yltääkseen pudotuspeleihin, sillä Ranska kukisti Panaman G-lohkon toisessa ottelussa peräti maalein 6–3.

Panama tosin tarjosi jättipaukkua heti ottelun alussa, kun Marta Cox täräytti MM-kisojen yhden hienoimmista maaleista vapaapotkusta. Cox laukoi pallon 30 metristä aivan vasempaan yläkulmaan.

Coxin maali voi katsoa seuraavalta videolta.

Dianille hattutemppu

Ranska toipui osumasta ja joukkueen sankariksi nousi hattutempun viimeistellyt Kaddiatou Diani. Hän laukoi maaleistaan kaksi pilkulta.

Ranska voitti lohkon seitsemällä pisteellä. Jamaika oli toinen ja jätti Brasilian pisteen päähän kolmanneksi.

Brasilian turnaus oli kokonaisuudessaan vaikea. Se kukisti avauspelissään Panaman 4–0, mutta taipui Ranskalle viime hetken maalilla 1–2.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *