• 25 toukokuun, 2023

Kanadan luotsi ylisti peruspakkiaan: ”Rantanen dominoi joka kerta, kun hän ei ollut jäällä”


Päävalmentaja Andre Tourigny kohtasi Suomen kolmatta vuotta putkeen MM-kisojen pudotuspeleissä. Hän on ollut nyt voittamassa kahta koitosta.

Mikko Rantanen ja Jake Middleton taistelivat kiekosta Suomen ja Kanadan MM-ottelussa Tampereella 2023.

Mikko Rantanen ja Jake Middleton taistelivat kiekosta Suomen ja Kanadan MM-ottelussa. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

TAMPERE. Kanadan leirissä voitto Suomesta lämmitti senkin takia, että alla oli viime vuoden finaalitappio. Päävalmentaja Andre Tourigny toimi tuolloin apuluotsina, samoin kuin Latvian kisoissa 2021, jolloin Kanada löi Leijonat loppuottelussa.

– Suomea vastaan kärsivällisyys on todella tärkeää. Tämä oli minulle nyt kolmas kerta Suomea vastaan pudotuspeleissä ja ensimmäinen kerta, kun ei menty jatkoajalle. Näissä peleissä yksi pomppu, yksi tolppa tai vastaava voi ratkaista, joten malttia pitää olla, Tourigny kertasi taktista asetelmaa.

Kanadalla ei ollut yhtään samaa pelaajaa kuin vuosi sitten, mutta Tourigny ja apuvalmentaja DJ Smith jakoivat joukkueelle oikeat ohjeet Suomen kaatoon.

– Täällä MM-kisoissa pelataan erilaista kiekkoa kuin NHL:ssä. Ei parempaa eikä huonompaa, mutta erilaista. Oli tärkeää, että meillä valmennuksessa oli tietoa ja osaamista siitä, mikä täällä toimii. Suomi on tietysti yksi johtavista maista, kun puhutaan puolustamisesta.

Tourigny kiitteli voiton jälkeen erityisesti puolustaja Jake Middletonin panosta. Kanadalla oli puolivälierässä vaihtoetu ja vaahterapaitojen valmennus passitti Middletonin usein jäälle Mikko Rantasta vastaan.

– Numero 96 (Rantanen) on yksi maailman parhaista pelaajista. Varmasti viiden parhaan joukossa. Häneen kiinnitimme huomiota. Middleton teki loistavaa työtä häntä vastaan ja oli fyysinen. Joka kerta, kun Middleton ei ollut jäällä, Rantanen dominoi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *