• 25 heinäkuun, 2023

15-vuotiaana syöpään sairastunut Linda Caicedo uskoi, ettei pelaisi enää huipulla – nyt hän on yksi parhaista nuorista jalkapalloilijoista


Kolumbian Linda Caicedo iski MM-debyytissään maalin Etelä-Korean verkkoon. Caicedo toivoo, että hänet muistetaan ilosta ja tavasta, jolla hän elää jalkapalloa.

Linda Caicedo hymyilee harjoitukssisa.

Linda Caicedo hymy huulilla harjoituksissa. Kuva: FIFA via Getty Images

Kolumbian hyökkääjä Linda Caicedo, 18, nousi tiistaina esiin, kun hän viimeisteli joukkueensa toisen maalin MM-debyytissään Etelä-Koreaa vastaan.

Pelaaminen MM-kisoissa on harvinainen saavutus, mutta Caicedon kohdalla oli mahdollista, ettei hän edes pelaisi tällä hetkellä jalkapalloa.

Caicedo sairastui munasarjasyöpään 15-vuotiaana. Siinä vaiheessa hänestä jopa tuntui siltä, ettei hän pystyisi enää pelaamaan ammattilaisena hoitojen ja leikkausten takia.

– Muistan, että olin menossa leikkaukseen ja minusta tuntui todella pahalta. Koska ajattelin, että en enää pystyisi pelaamaan jalkapalloa huipputasolla, Caicedo sanoi Fifalle.

Linda Caicevod vakavampana.

Caicedo ehti jo luulla, ettei pelaisi jalkapalloa huipputasolla. Kuva: FIFA via Getty Images

Syöpä oli erityisesti mielelle haastavaa aikaa.

– Se oli henkisesti hyvin vaikea hetki elämässäni. Olen ikuisesti kiitollinen, että se tapahtui kun olin nuori. Pystyin parantumaan, sain tukea perheeltäni ja minusta tuntuu nyt erittäin hyvältä. Se auttoi minua kasvamaan. Olen kiitollinen ja onnellinen, että olen täällä.

Caicedo oli jo tuolloin debytoinut Kolumbian naisten maajoukkueessa vain 14-vuotiaana. Silloin päävalmentajana toimi MM-kisoissakin joukkuetta valmentava Nelson Abadia.

Abadia valmensi Caicedoa jo 12-vuotiaasta lähtien. Hän rohkaisi Caicedoa syöpätaistelun aikana.

– Hän sanoi, että ei, nyt vain rentoudut. Sinä palaat kyllä.

Caicedon 2–0-maalin Etelä-Koreaa vastaan voi katso alla olevalta videolta.

Caicedo tuulettamassa maaliaan Etelä-Koreaa vastaan.

Huippuvuosi siivitti Real Madridiin

Tänä päivänä 18-vuotias Caicedo on yksi maailman parhaista nuorista pelaajista. Hän jakoi parhaan maalintekijän tittelin vuonna 2021 seurajoukkuekilpailu Copa Libertadoresissa ja oli vuoden 2022 Copa American paras pelaaja.

– Hän on meidän kaikkien toivomme. Hän on Kolumbian lupaus, urheilujohtaja Valentina Pena Orozco sanoi W Radio Colombialle.

Viime vuosi oli Caicedolta mainio. Piakkoin Copa American jälkeen hän avitti Kolumbian alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pudotuspeleihin. Lokakuussa hän oli puolestaan 17-vuotiaiden mukana, kun Kolumbia ylsi historiallisesti finaaliin ja hopealle.

Huippuvuoden jälkeen Caicedo siirtyi 18 vuotta täytettyään helmikuussa Deportivo Calista Real Madridiin. Hän viimeisteli kahdesti ja syötti neljä osumaa kymmenessä ottelussa.

Linda Caicedo Real Madridin paidassa.

Caicedo edustaa seuratasolla Real Madridia. Kuva: Real Madrid via Getty Images

Iloinen ja nöyrä

Urheilullinen lahjakkuus ei ole kuitenkaan ainoa asia, joka nousee esiin Caicedosta puhuttaessa. Nuori tähti on myös loistava johtaja. Hän on pitänyt usein kapteenin nauhaa Kolumbian nuorten joukkueissa.

Caicedo on puhunut niin ikään usein pelistä nauttimisesta. Hän on aikoinaan kuvaillut iloisuutta ja nöyryyttä vahvuuksikseen.

– Olen hyvin nuori ja minulla on vielä edessä monia turnauksia. Uskon ja toivon, että ihmiset tuntevat minut ilosta ja tavasta, jolla elän jalkapalloa. Haluan, että minut tunnetaan niin kaikkialla, Caicedo sanoi Goal.comille viime vuonna.

Vaikka uraa on jäljellä paljon, Caicedolla on nälkää menestyä myös näissä MM-kisoissa. Hän vastasi itsevarmasti Fifalle, mihin asti Kolumbia voi kisoissa yltää.

– Loppuun asti. Tämän joukkueen himo ja yhteys on uskomatonta. Me todella uskomme, että voimme saavuttaa sen ja voittaa jokaisen ottelun. Haluamme saavuttaa suuria asioita.

Linda Caicedo katsoo taivaalle.

Caicedolla riittää uskoa joukkueensa menestysmahdollisuuksiin. Kuva: Getty ImagesSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *