• 22 huhtikuun, 2023

Suomen cheermaajoukkue kitkerästi MM-hopealle – ”Tosi surullinen olo”


Suomen cheernaisten MM-kisojen kultaputki katkesi, kun Yhdysvallat nappasi mestaruuden Orlandossa.

Suomen cheernaiset kuvassa

Suomen cheernaiset näyttämöllä Orlandon MM-kisoissa. Kuva: Cheerleadingliitto / Pekka Pohjakallio

Matti Lehtisaari,

STT Urheilu

Suomen naisten cheermaajoukkue jäi hopealle cheerleadingin MM-kisoissa Orlandossa Yhdysvalloissa. Suomi oli voittanut neljä mestaruutta putkeen, mutta nyt kultaketju meni poikki.

– Ei ole sitä, mitä tultiin hakemaan. Tulimme voittamaan mestaruutta, ja sen mukainen oli ohjelmakin. Nyt riskit realisoituivat ja tuli pari sellaista mokaa, jotka vähän yllättivät meidät, sanoi joukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos Suomen Cheerleadingliiton videolla.

Voittajajoukkue Yhdysvallat keräsi 94,0 pistettä, Suomi 88,14 pistettä ja Norja 82,71 pistettä.

– Totta kai on tosi surullinen olo. Meillä oli tosi hyvä kisapäivä ja fiilis siihen suoritukseen asti, ja kisamatolla oli tosi kivaa. Niin kuin Maria sanoi, niin tosi yllättävä se lopun moka, kommentoi joukkueen kapteeni Tuuve Häkkinen.

Suomelle cheertanssin MM-pronssia

Suomi saavutti pronssia cheertanssissa. Cheertanssisarjan voiton vei Yhdysvallat ja hopeaa nappasi Japani.

– Täytyy olla ylpeä joukkueesta. Täydellistä suoritusta ei ole, mutta joukkue teki tänä vuonna kaksi todella onnistunutta suoritusta ja nautti tekemisestään, kommentoi cheertanssimaajoukkueen päävalmentaja Mila Tanttu tiedotteessa.

– Pystyimme näyttämään MM-lavalla tosi hienoja taitoja ja tuomaan koreografian visuaalisuuden hienosti esille. Näytimme kuinka suomalainen cheertanssi on taas mennyt harppauksen eteenpäin, hän jatkoi.

Suomen sekamaajoukkue oli sarjansa kuudes eikä onnistunut uusimaan viime vuoden mitalisijaansa.

Suomi saavutti cheerleadingin MM-kilpailuissa yhteensä kolme mitalia. Naisten cheer-sarjan MM-hopean ja cheertanssin MM-pronssin lisäksi Suomi saavutti MM-hopeaa tyttöjen cheer-sarjassa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *