• 18 toukokuun, 2023

Silja Kosonen heitti elämänsä parhaan sarjan ja ilmoitti kovat tavoitteet kesälle – ”Hyvä tietää, että väsyneenäkin lentää”Silja Kosonen sai moukarinheittäjien Tour de Hammer -kiertueen avauskilpailussa Vantaalla kaksi mitalia. Toinen tuli kisan voitosta ja toinen kenttäennätyksestä.

Silja Kosonen haluaa heittää tulevana kesänä ennätystuloksen.

Anu Karttunen,

Kimmo Porttila

Moukarinheittäjä Silja Kosonen avasi Tour de Hammer -kiertueen huippusarjalla. Kaksi ensimmäistä heittoa kantoivat 69,70 ja 69,79, mutta sen jälkeen hän ylitti neljä kertaa 70 metriä ja kuudennellaan peräti 72,81.

Kosonen olisi voittanut kilpailun jokaisella heitollaan, sillä toiseksi tullut Suvi Koskinen heitti 67,38 ja kolmanneksi tullut Krista Tervo 63,99. Miesten kisan voitti Aaron Kangas 72,49 kantaneella heitolla.

– En tiedä tilastoja tarkalleen, mutta kyllä veikkaisin, että tuo on elämäni paras sarja, tyytyväinen voittaja totesi.

Kosonen palasi viime perjantain ja lauantain välisenä yönä Teneriffan leiriltä, eikä 22 tunnin matkustuksen jälkeen olo ole tuntunut terävältä. Hän kuitenkin tiesi olevansa hyvässä kunnossa.

– Hyvä tietää, että väsyneenäkin lentää. Lupaa ihan hyvää, jos tässä kohtaa pystyy tekemään tällaista tulosta, Kosonen hymähti.

Vantaalla koleassa säässä heitetty 72,81 on Kososen kaikkien aikojen toiseksi paras tulos ja 59 senttiä parempi tulos kuin hänen viime kesän parhaansa. Kososen ennätys 73,43 on kesäkuulta 2021.

Viime syksynä Kosonen sairasteli paljon, mutta on muuten pystynyt harjoittelemaan hyvin tätä kautta varten. Testitulokset ovat parantuneet ja kokonaiskuva on ollut parempi kuin koskaan. Tulevan kesän tavoitteet ovatkin hänelle täysin selvät.

– Ainakin nuorten EM-kulta, MM-kisoissa parempi sijoitus kuin viime vuonna ja ennätys, Eugenessa seitsemänneksi sijoittunut ja nuorten hallitseva Euroopan mestari Kosonen sanoi hetkeäkään miettimättä.

– Haluaisin sen ennätyksen tehdä. Ei se nytkään enää kaukana ollut, ja kuitenkin tämä oli vasta ensimmäinen kisa.

Oma vai Suomen ennätys?

– Molemmat, Kosonen sanoi vakuuttavasti.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *