• 7 kesäkuun, 2023

”Painetta on ja pidänkin siitä” – kommentoi myös joukkueensa supertähden pullistelua


Florida ei ole perjantaiaamuna enempää eikä vähempää kuin pakkovoiton edessä. Nyt on maalintekopelin osalta myös kapteeni Aleksander Barkovin astuttava esiin.

Aleksander Barkov toisessa NHL-finaalissa.

Aleksander Barkovin kipparoima Florida pelaa seuraavat kaksi finaaliottelua kotijäällään. Kuva: Getty Images

SUNRISE. Florida Panthers palasi kahden vierasjäällä koetun Stanley Cupin loppuottelutappion jälkeen kotiin tiistaina. Keskiviikkona joukkue harjoittelikin jo omalla kotiareenallaan Sunrisessa, noin 45 minuuttia Miamista luoteeseen.

Lyhyet harjoitukset itsessään olivat jopa hieman erikoiset.

Jos huomioon otetaan, minkä asioiden kanssa Floridalla oli kahdessa avausfinaalissa vaikeuksia, ainakaan niiden pohjalta ei välipäivän harjoituksia suunniteltu. Puolustus- tai avauspelaamiseen joukkue ei keskittynyt käytännössä lainkaan. Sen sijaan jäällä nähtiin muun muassa ylivoimahyökkäyksiä.

Suomalaisittain jännittävin teema harjoitusten alla oli, ilmestyisikö Floridan kapteeni Aleksander Barkov kolmen päivän mediapaastolta median eteen.

Kyllä asteli.

– Oli kiva päästä takaisin kotiin omaan sänkyyn nukkumaan, rento ja hyväntuulinen Barkov aloitti.

Aleksander Barkov vääntää maalin edessä Vegasin Alec Martinezin kanssa samaan aikaan, kun Anton Lundell painii jäässä Jonathan Marchessaultin kanssa.

Aleksander Barkov vääntää maalin edessä Alec Martinezin kanssa samaan aikaan, kun Anton Lundell painii jäässä Jonathan Marchessaultin kanssa. Kuva: Getty Images

Hanat auki?

Floridassa todella toivotaan, että Barkov joukkoineen viihtyisi ja suorittaisi kotikaukalossaan paremmin. Pudotuspeleissä Florida on itse asiassa pelannut paremmin vierasjäällä, vaikka finaalisarja Vegasissa mollivoittoisesti alkoikin.

Ennen kahta finaalitappiota sen vierassaldo oli komea 8–1. Kotisaldo on 4–3.

Barkov on kuulunut alisuorittaneen joukkueen parhaimmistoon, mutta samaan aikaan pistesarake on kahden ottelun jälkeen tylyä luettavaa: 0+0. Vegasin ykkössentteri Jack Eichel on kirjannut tililleen tehot 0+4.

– Painetta on aina ja pidänkin siitä. Asetan itselleni aina kovat odotukset, sillä se saa minusta parhaan irti. Tilanne on nyt ihan samanlainen. En ole tehnyt sellaista tulosta, mitä haluaisin, mutta huomenna minulla on siihen taas uusi mahdollisuus, Barkov pyöritteli.

Aleksander Barkovin mietteitä ennen kolmatta finaalia.

Yksin ei Barkov kuitenkaan vahvaa Vegasia kaada. Esimerkiksi tähtilaituri Matthew Tkachuk on toistaiseksi pelannut enemmän vihellysten jälkeen kuin niiden välissä. Jenkkipelurin tilillä on 36 jäähyminuuttia ja käsittämättömät kolme kymmenen minuutin käytösrangaistusta.

Floridan kuriton pullistelu on ollut muutenkin yksi finaalisarjan puheenaiheista ja jopa sarjan käännekohdista toistaiseksi.

– Ollaan otettu liikaa jäähyjä. Ei haluta missään nimessä aloittaa peliä kolmella jäähyllä niin kuin viimeksi. On varmaa, että se kostautuu jossakin vaiheessa.

– Tkachuk taas on pelaaja, joka pelaa kovaa ja niin me haluammekin hänen pelaavan. Toki hän on meille parempi pelaaja jäällä kuin jäähyaitiossa, mutta tuomarit suhtautuvat häneen aika vakavasti, koska kaikki tietävät, miten hän pelaa. Haluamme, että hän pelaa kovassa jatkossakin, Barkov linjasi.

Nämä taklaukset puhuttivat NHL:n 2. finaalissa. Matthew Tkachuk jyräsi hurjalla tavalla Vegas-tähti Jack Eichelin.

Puolutuspelaamiseen tolkku

On myös niin, että Floridan on ratkaistava muutamia pelillisiä ongelmakohtia ennen kuin tähtipelaajat pääsevät loistamaan maalintekopelissä. Puolustusalueen puolustuspelaaminen on ollut Panthersille vaikeaa, kuten on ollut myös paineen alta pelin avaaminen.

Vaikeudet avauspelaamisessa näkyvät muun muassa kiekonriistotilastossa, jossa Vegas dominoi Floridaa lukemiin 36–18.

– He ovat päässeet liikaa tulemaan keskialueella keskikaistaa kiekon kanssa. Meidän on saatava paremmin siihen taka- ja sivupaineet. On myös tehtävä hyökkäyspäässä enemmän hommia, etteivät he pääse niin vapaasti tulemaan, Barkov totesi.

Myös avauspelaamiseen Barkov toivoo tasonnostoa.

– Vastustaja on pelannut hyvin meidän avauspelaamistamme vastaan. Täytyy katsoa, miten sentteri voi olla siinä enemmän apuna ja muutenkin, miten voidaan mennä pakki-pakilla, reverseillä tai mitä näitä jääkiekkotermejä on. Ei tässä silti mikään avauspelaamisesta ole kiinni, on vain jokaisen tehtävä enemmän hommia.

Seuraava finaali pelataan perjantaiaamuna klo 03 Suomen aikaa. Suora lähetys TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Finaaliotteluiden seuranta Yle Urheilun verkkosivuilla tässä artikkelissa.

1. finaalin maalikooste: Vegas–Florida 5–2.
2. finaalin maalikooste: Vegas–Florida 7–2.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *