• 7 kesäkuun, 2023

Ville Niinistö kritisoi vihreiden julkisuuskuvaa: Asia, jota inhoanVihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö myöntää seuranneensa puolueen kulunutta hallituskautta huolestuneena.

Vihreiden europarlamentaarikkoa ja entistä puheenjohtajaa Ville Niinistöä turhauttaa, että vihreitä pidetään usein täydellisyyttä tavoittelevina tai jopa ylimielisinä. Niinistö toimi vihreiden puheenjohtajana vuosina 2011–2017, kun puolue nautti ennätyksellistä suosiota.

Niinistö kertoo, että on yrittänyt purkaa paineita täydellisyydestä parhaansa mukaan.

– Se on yksi niistä asioista, joita eniten inhoan vihreiden julkisuuskuvassa, että esittelisimme jotenkin itseämme ja omia elämäntapojamme. Ei, me olemme tekemässä arjesta ihmisille parempaa.

Niinistö myöntää seuranneensa vihreiden kulunutta kautta hallituksessa huolestuneena. Hän pitää vaalitappion yhtenä syynä sitä, että puolue ei ole onnistunut ottamaan haltuun omaa julkisuuskuvaansa.

Vihreät luotti Niinistön mukaan liikaa siihen, että hallituksen sisällä tehty työ palkitaan vaaleissa.

– Siinä unohtuu se, että julkista keskustelua pitää myös johtaa vaalien välillä. Olemme ajautuneet kierteeseen, jossa muut määrittelevät, mitä vihreät on.

Niinistö pohtii laskeneen kannatuksen syiksi myös jatkuvuuden puutetta ja epäonnistumista puolueen taloussanoman läpiviennissä. Hän epäilee, onko äänestäjä voinut turvautua vihreiden linjaan kriisientäyteisenä aikana.

– Vihreillä on vaihtunut paljon henkilöitä viime vuosina, ollut sellaista lyhytjänteisyyttä.

Katso keskiviikon A-studio Yle Areenasta.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *