• 1 kesäkuun, 2023

Suomi oli lähellä isoa voittoa jännitysnäytelmässä – asiantuntija hehkutti nuorta lupausta: ”Uskomaton ottelu”

Erittäin nuorella joukkueella pelannut Suomen miesten lentopallomaajoukkue taipui Tšekille vasta lopussa.

Antti Ronkainen.

26-vuotias Antti Ronkainen edusti Suomen joukkueessa kokemusta. Kuva: CTK/All Over Press

Joel Sippola,

Johannes Oikarinen,

STT Urheilu

Lentopallon miesten kultaisessa liigan C-lohkossa Suomi antoi keskiviikkoiltana tiukan vastuksen ennakkosuosikin asemassa olevalle Tšekille. Kotijoukkueena pelannut Tšekki päihitti Suomen viidessä erässä lukemin 16–25, 25–22, 25–23, 23–25, 16–14.

Suomi voitti tehokkaalla hyökkäyspelillä avauserän ylivoimaisesti, mutta sen jälkeen ote siirtyi isännille. Tšekki vei toisen ja kolmannen erän ennen kuin Suomen nuori joukkue taisteli voiton neljännestä erästä.

Lähes kahden ja puolen tunnin kamppailu jatkui ääritasaisena myös ratkaisevassa viidennessä erässä tilanteeseen 14–14. Lopullisesti peli ratkesi Suomen huonoon syötön vastaanottoon ottelupallossa.

– Suomi oli tilastojen valossa Tšekkiä parempi joka osa-alueella. Voittoa ei otettu, koska ei oltu tarpeeksi vahvoja oikeille hetkille. Passijakauma ei ollut myöskään ideaali, sillä Antti Ronkainen sai liian paljon passeja. Yleispelaajilla jäi tehot alhaisiksi, Yle Urheilun asiantuntija Mikko Esko kommentoi ottelun jälkeen.

Tšekki voitti Suomen Kultaisen liigan ottelussa erin 3–2.

Suomi pelasi hyvin nuorella joukkueella. Joukkueen keski-ikä oli 22 vuotta. Ryhmän konkari oli 26-vuotias Ronkainen.

Yksi hyvin vastuuta saaneista pelaajista oli 19-vuotias Miika Haapaniemi.

– Ilman muuta se on positiivista, että uudet pelaajat pääsevät kentälle. Hänellä (Haapaniemi) on vain yksi liigakausi takana. Ihan uskomaton ottelu häneltä, Esko hehkutti.

Lohkon toisessa ottelussa Viro kukisti Slovenian 3–0. Avauspelissään Suomi päihitti Viron vieraskentällä 3–0-lukemin. Kahden kierroksen jälkeen lohkoa johtaa Tšekki täydellä kuuden pisteen saalillaan.

Suomi pelaa ensimmäisen kotiottelunsa sunnuntaina, kun vastaan asettuu vielä ilman pisteitä oleva Slovakia.