• 18 kesäkuun, 2023

Täysi tupa saa Markku Kanervalle hymyn huulille – ”Aivan uskomatonta, että San Marino -ottelu täyttää stadionin”


Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva korostaa joukkueen sitoutumista San Marinoa vastaan. Kanervan mukaan maanantaina kentälle astelee rohkea ja voitontahtoinen suomalaisryhmä.

Markku Kanerva iloitsee Huuhkajien saamasta tuesta ja kannatuksesta. Kanervalla on syytä hymyyn, sillä Slovenia-ottelun tavoin San Marinoa vastaan Helsingin Olympiastadion tulee olemaan täynnä.

Henri Kaukonen,

Sami Laine

Yle näyttää suorana kaikki Huuhkajien EM-karsintaottelut. Suora lähetys San Marino -ottelusta alkaa maaanantaina TV2:ssa, Yle Areenassa ja Yle-sovelluksessa kello 18.15. Ottelu käynnistyy kello 19.00.

Huuhkajat kohtaa maanantaina EM-karsintaottelussa San Marinon. Tärkeän Slovenia-ottelun tavoin Helsingin Olympiastadion tulee olemaan maanantaina täpötäysi. 2000-luvulla vain muutama maa Euroopassa on onnistunyt myymään yli 30 000 lippua San Marinoa vastaan.

– Aivan uskomatonta, että San Marino -ottelu täyttää stadionin, myhäili Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

Katsojia Huuhkajien ottelussa.

Helsingin Olympiastadion oli perjantain Slovenia-ottelussa täynnä. Sama on odotettavissa maanantaina San Marinoa vastaan. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Slovenia on yksi Huuhkajien päävastustajista EM-karsintalohkossa. Voitokkaan ottelun jälkeen katseet suunnattiin kuitenkin välittömästi maanantaiseen San Marino -kamppailuun. Kanerva on luottavainen, sillä hänen mukaansa pelaajat ovat osoittaneet kypsyyttä San Marinon kaltaisia pienempiä jalkapallomaita vastaan.

Joel Pohjanpalo tuulettamassa maalia.

Joel Pohjanpalo avasi maalihanat Sloveniaa vastaan, kun ottelua oli pelattu 13 minuuttia. Kuva: Lehtikuva

– Ei San Marino jäänyt Kazakstaniakaan vastaan ilman maalipaikkoja. Itsestään selviä otteluita ei ole nykyjalkapallossa olemassakaan.

Verrattuna Slovenia-peliin, San Marinoa vastaan Huuhkajien hyökkäyspeli ja pallonhallinta tulevat korostumaan. Kanervan mukaan maanantain vastustaja pystyy sinnittelemään 0–0-tilanteessa toiselle puoliajalle, joten Huuhkajien on pystyttävä luomaan uhkaa koko ottelun ajan. Samalla korostuu myös koko joukkueen tekemä työ puolustussuuntaan San Marinon vastahyökkäyksissä.

Kanerva lupaa, että kentälle asteleva joukkue vastaa yleisön odotuksiin myös maanantaina.

– San Marino -ottelussa nähdään rohkea ja voitontahtoinen ryhmä.

Huuhkajat tuulettavat voittoa kannattajiensa edessä.

Kanerva lupaa, että maanantaina San Marinoa vastaan nähdään rohkea ja voitontahtoinen Huuhkajat-ryhmä. Kuva: Tomi Hänninen/Yle

Helsingissä pelatuista karsintapeleistä Huuhkajat saavat jo tässä vaiheessa mukaansa paljon hyvää. Sloveniaa vastaan uhrautuva puolustaminen ja joukkueen eteen pelaaminen saivat päävalmentajalta kiitosta.

– Hyökkäyspelistähän valmentaja löytää aina toivomisen varaa, mutta kaksi tehtyä maalia on hyvä juttu.

Huuhkajien puolustaja Robert Ivanov korosti päävalmentajansa tavoin koko joukkueen roolia, vaikka vastustaja onkin astetta pienempi jalkapallomaa. Hän tähdensi keskittymistä San Marinon vastahyökkäyksiin liittyen.

– Hyökätään ja puolustetaan koko joukkueena.

Robert Ivanov.

Huuhkajien puolustajan Robert Ivanovin mielestä suomalainen jalkapallo voi hyvin. Kuva: All Over Press

Maanantailta Ivanov odottaa perjantain kaltaista hurmosta.

– Toivottavasti edessä on samantyylinen päivä kuin perjantaina. Suomifutis voi hyvin.

Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *