• 19 helmikuun, 2023

Tyytyväinen Tero Seppälä lähellä huippusijoitusta – valmentaja häkeltyi ruotsalaisten kaksoisvoitosta: ”Ehdottomasti, aivan hullua”Tero Seppälä teki MM-kisoissa kauden parhaimmat suorituksensa. Johannes Thingnes Bö teki ampumahiihtohistoriaa.

Tämän hetken ampumahiihtokuningas Johannes Thingnes Bö oli voittanut ennen massalähtöä kaikki kolme henkilökohtaista kisaa. Sunnuntaina hän joutui kuitenkin tunnustamaan kovan ruotsalaiskaksikon paremmuuden.

Sebastian Samuelsson ja Martin Ponsiluoma ampuivat viimeisellä pystypaikalla kaikki laikat varmasti alas, mutta Bö joutui sakkokierrokselle. Bö lähti viimeiselle lenkille iskuetäisyydeltä, mutta hän ei pystynyt vastaamaan ruotsalaisten kovaan hiihtovauhtiin.

Samuelssonille mestaruus oli ensimmäinen arvokisojen henkilökohtaisilla matkoilla. 25-vuotias viestin olympiavoittaja ylsi Oberhofissa myös kolmeen pronssimitaliin.

Päävalmentaja Johannes Lukas mykistyi suojattiensa esityksistä.

– Sanoinkuvaamatonta. Ehdottomasti, aivan hullua. Olemme alusta asti sanoneet, että meitä on vaikea voittaa. Meillä on kaksi urheilijaa, jotka voivat lyödä hänet, ja he molemmat löivät hänet tänään, Lukas hehkutti Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun)mukaan.

Pronssia ottanut Bö jatkoi silti huimaa putkeaan. Viisi kultaa, yhden hopean sekä yhden pronssin Oberhofista napsinut Bö on ensimmäinen miesampumahiihtäjä, joka on yltänyt MM-tasolla seitsemään mitaliin. Seitsemän MM-matkaa on ollut ohjelmassa vuodesta 2019 lähtien.

Tero Seppälä oli kymmenes.

Tero Seppälä saavutti kisojen toiseksi parhaimman suomalaissijoituksen henkilökohtaisilla matkoilla ollen kymmenes. Suvi Minkkinen oli kahdeksas naisten normaalimatkalla keskiviikkona.

Viime aikoina mainioon ammuntavireeseen päässyt Seppälä ampui makuupaikalla kaksi ohi ja oli 20 parhaan ulkopuolella.

Kahdella pystypaikalla erheettömästi ampunut suomalainen teki kuitenkin hienon nousun ja kiri lopulta kymmenenneksi.

– Olen tosi tyytyväinen pystyammuntoihin. Niillä se sijoitus otettiin.

Ilman ohilaukauksia todellinen huippusija olisi ollut haarukassa.

– Ehkä mitalisijaan ei olisi ollut mahdollisuuksia, mutta nelossija olisi ollut lyötävissä. Siihen oli 35 sekuntia, jonka Tero olisi nollilla ottanut, Yle Urheilun asiantuntija Ville Kotikumpu arvioi.

Minkälainen maku MM-kisoista jäi?

– Tietysti olen tyytyväinen siitä, että sain nostettua tasoani. Sain tänne kauden selvästi parhaimmat suoritukseni. Jatketaan tästä, Seppälä totesi.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *