• 8 kesäkuun, 2023

Pesäpallolegenda Toni Kohosen potkuista uutta tietoa – näin Manse PP perustelee kohuratkaisuaan


Manse PP on toimittanut vastineensa Pirkanmaan käräjäoikeuteen irtisanomiskiistasta. Seuran mukaan se irtisanoi Toni Kohosen sopimuksen työsopimuslain perusteella.

Toni Kohonen katsoo mietteliäänä eteensä.

Toni Kohonen ja Manse PP ovat eri linjoilla irtisanomisesta. Kuva: Jussi Saarinen/AOP

Manse PP on antanut vastineensa Pirkanmaan käräjäoikeuteen Toni Kohosen haastehakemukseen.

Seura vastustaa Kohosen vaatimuksia ja vaatii häntä korvaamaan seuralle aiheutuneet oikeudenkäyntikulut. Asianajokulut ovat tähän mennessä noin 15 600 euroa.

Kohonen haastoi Manse PP:n oikeuteen huhtikuussa, sillä se katsoi maaliskuussa tapahtuneen irtisanomisen laittomaksi. Kohonen vaati seuralta 111 000 euroa ja silloin noin 9 000 euron oikeudenkäyntikuluja.

Manse PP vaatii käräjäoikeutta hylkäämään Kohosen vaatimukset. Manse PP irtisanoi näkemyksensä mukaan työsuhteen työsopimuslain perusteella.

Kohonen on kommentoinut Mansen vastinetta lyhyesti sosiaalisessa mediassa. Kohonen julkaisi Instagramin tarinat-osiossa maanantaina ytimekkään viestin.

– Nyt loppui v-tuilu. Tämä katsotaan loppuun asti!

Manse: Työsuorituksessa vakavia puutteita

Mansen mukaan Kohonen on rikkonut ja laiminlyönyt työsuhteeseen liittyviä velvoitteita niin vakavalla tavalla, ettei työsuhteen jatkamiselle ollut edellytyksiä.

Vastineessa todetaan pelaajien ja erityisesti kapteeniston raportoineen, että Kohosen työsuorituksessa on vakavia puutteita. Manse PP:n mukaan Kohonen esimerkiksi jätti toistuvasti joukkueen harjoitukset väliin ilman hyväksyttävää syytä. Hän ei vastineen mukaan myöskään aina ilmoittanut poissaoloistaan joukkueelle ja jätti toistuvasti harjoitustiloja varaamatta.

Manse PP:n Simo Vainikainen on valmiina lyömään pelissä Kouvolan pallonlyöjiä vastaan.

Manse PP:n mukaan pelaajat, erityisesti kapteenisto, raportoivat Kohosen työsuoritusten puutteista. Kuva: Oskari Raisanen / Yle

Manse PP:n mukaan Kohosen toiminnassa oli muitakin puutteita. Manse PP:n mukaan Kohosen laatimat harjoitukset olivat ”usein täysin epäjohdonmukaisia”.

Kohonen ei myöskään aina saapunut yhteisiin palavereihin kuten peliä edeltäviin taktiikkapalavereihin ja pelin jälkeisiin purkupalavereihin. Vastineen mukaan myös peli- ja vuosisuunnitelmat olivat puutteellisia tai keskeneräisiä.

Irtisanomisuhkainen varoitus

Vastineen mukaan Kohosen työsuorituksen puutteita käytiin läpi marraskuun lopulla, jolloin pelinjohtajaa kehotettiin lisäämään valmennustoimintansa järjestelmällisyyttä. Toisen kerran asiaa käsiteltiin Mansen mukaan 22. joulukuuta työnjohdollisessa kuulemistilaisuudessa.

Mansen mukaan tilaisuudessa kävi ilmi, että Kohonen oli työskennellyt samaan aikaan Kouvolassa toiselle työnantajalle niinä päivinä, joina hänen olisi pitänyt tehdä töitä Manse PP:lle Tampereella.

Kohonen sai vastineen mukaan tilaisuuden päätteeksi suullisen irtisanomisuhkaisen varoituksen. Manse PP myös kehotti Kohosta aloittamaan työsopimuksessa määriteltyjen muiden tehtävien hoitamisen, joihin kuuluivat muun muassa seuran myynti- ja markkinointityö

Lisätehtäviä oli vastineen mukaan työsopimuksessa siksi, että Kohonen oli vaatinut 4500 euron kuukausipalkkaa.

Toni Kohonen lyö palloa.

Toni Kohonen pelasi mittavan uran Superpesiksessä. Kuva: Tomi Natri/AOP

Ei saapunut työpaikalleen

Manse PP kutsui Kohosen työnjohdolliseen keskusteluun 23. helmikuuta. Vastineen mukaan Kohoselle ilmoitettiin tilaisuudessa, että Manse PP harkitsee työsuhteen päättämistä jatkuvien laiminlyöntien, puutteellisen työsuorituksen, luvattomien poissaolojen sekä epärehellisyyden takia.

Seuran mukaan Kohoselle tarjottiin vaihtoehtoa, että työnkuvaa muutettaisiin ja hän tekisi työsopimuksessa mainittuja muita tehtäviä. Manse PP myös tarjosi työsuhteen päättämistä yhteisellä sopimuksella, mutta tästä ei päästy yhteisymmärrykseen.

Manse kertoo ilmoittaneensa, että Kohonen oli näin ollen velvollinen saapumaan työpaikalleen Tampereelle 27. helmikuuta, mutta hän ei saapunut paikalle koko viikkona.

Manse PP toimitti irtisanomisilmoituksen Kohoselle 23. maaliskuuta. Työsuhde päättyi vastineen mukaan 6.4.2023.



Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *