• 9 heinäkuun, 2023

Superlupaus Victor Wembanyaman saanut Spurs täräytti nyt NBA-historian kalleimman valmentajasopimuksen


San Antonio Spurs kiinnitti Gregg Popovichin NBA-historian kalleimmalla valmentajasopimuksella.

Gregg Popovic kuvassa.

74-vuotias Gregg Popovic jaksaa yhä valmentaa. Kuva: Jason Miller / Getty Images

Paavo Forsberg,

STT Urheilu

Koripallon NBA-seura San Antonio Spursia jo vuodesta 1996 luotsannut Gregg Popovich, 74, on solminut seuran kanssa viiden vuoden jatkosopimuksen, jonka arvo on noin 73 miljoonaa euroa.

Sopimus on Fox Newsin mukaan kallein valmentajasopimus NBA:n historiassa. Kesäkuussa Detroit Pistons teki Monty Williamsin kanssa kuuden vuoden ja noin 72 miljoonan euron arvoisen sopimuksen, joka oli aiemmin kallein NBA-valmentajasopimus.

Popovich valmensi koripalloliiga NBA:ssa jo 1980-luvulla, mutta yhdysvaltalainen jaksaa edelleen jatkaa.

Popovich on valmentanut Spursin viiteen NBA-mestaruuteen, minkä lisäksi hän voitti olympiakultaa Tokiossa 2021 maajoukkueen peräsimessä.

Spurs on voittanut Popovichin alaisuudessa käsittämättömät 1 366 runkosarjaottelua, kun yhdessä kaudessa niitä on 82.

Tuossa tilastossa Popovich on ykkösenä, mutta Lenny Wilkensillä on enemmän runkosarjapelejä yhteensä. Popovich – nyt 2 127 – tarvitsee 351 lisäottelua, jotta rikkomattomana pidetty ennätys menisi uusiksi.

Vuosien 1997–2019 aikana Spurs pääsi pudotuspeleihin 22 kertaa, mikä on NBA:n ennätys. Joukkue on jäänyt Popovichin alaisuudessa vain viisi kertaa pudotuspelien ulkopuolelle.

Popovich on tunnettu yhteistyöstään Yhdysvaltojen ulkopuolelta tulleiden tähtipelaajien kanssa. Muun muassa ranskalainen Tony Parker ja argentiinalainen Manu Ginobili olivat 2000-luvun mestaruusjoukkueiden kulmakiviä.

Popovich on sanonut useasti, että ei-amerikkalaiset ovat parempia joukkuepelaajia ja tekevät kovemmin töitä.

Spurs jäi päättyneellä kaudella läntisen konferenssin viimeiseksi, mutta pääsi varaamaan ensimmäisenä ja nappasi ranskalaisen Victor Wembanyaman, 19, josta on ennustettu lajin seuraavaa megatähteä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *