• 21 kesäkuun, 2023

Miesten Superpesis lähti juhannuksen viettoon Vimpelin Vedon komennossa – ”Hyvä jos ollaan kärjessä, mutta peli on ollut aika vaihtelevaa”

Sotkamon Jymy koki ensi kertaa sitten 1980-luvun neljä peräkkäistappiota miesten pesäpallossa. Vimpelin Veto vei kärkipelissä vierasvoiton 2112 katsojan edessä.

Vimpelin vedon lukkari Teemu Kinnunen

Vimpelin vedon lukkari Teemu Kinnunen Kuva: Tarmo Niemi / Yle

Sarjakärkeen siirtynyt Vimpeli haki Sotkamosta voiton numeroin 2–1 (3-4,6-1,2-1s). Kun myös Jymylle irtosi piste, niin Vimpeli, Sotkamo ja Kouvolan Pallonlyöjät ovat sarjan keulilla tasapistein.

Sotkomon Jymyn Iivari Vihanto löi miesten supervuoron aloittavalla kunnarin tyhjään kenttään, kahden palon tilanteessa, mutta Vimpeli käänsi vielä pelin itselleen.

Voiton ratkaisivat supervuoroparissa kotiutuksillaan jokeri Janne Mäkelä ja ratkaisukumuran upottanut Teemu Kinnunen. Voittojuoksun ansaitsi etenemisellään neljä juoksua tuonut Mikko Kanala.

– Sellainen kärkikamppailu mitä saattoi odottaa. Aluksi vähän ehkä hermostunutta peliä, molemmilla oli pieniä virheitä siellä täällä. Paljon nähtiin hyviä lyöntejä, totesi ottelun voittoratkaisun supervuorossa sivaltanut Kinnunen.

Vedon lukkarin mukaan marginaalit ovat kärkijoukkueiden osalta todella pienet. Se näkyi tänäänkin siinä, että molemmilla jaksoilla ratkaisut nähtiin vuoroparien lopussa.

– Minusta ansaittiin voitto tänään. Oma peli kulki (lukkarina) ihan hyvin, ja supervuorossa luotettiin omiin, parhaisiin lyönteihin. Kovaa pitää uskaltaa lyödä, vaikka siinä oli hyvät jalat tulossa. Löin merkillä väliin.

– Hyvä jos ollaan kärjessä, mutta peli on ollut aika vaihtelevaa kevätkaudella, Kinnunen tuumi Ylelle.

Vimpelin Teemu Kinnunen kommentoi huippupeliä Ylelle

– Sisällä saatiin välähdyksittäin peliä rullaamaan, mutta räpylällähän tämä hävittiin oikeastaan ensi kertaa tällä kaudella, kuvaili Jymyn viuhkamies Mikko Kuosmanen.

Litmasen ja Hämäläisen kunnarit liikaa Manselle

Joensuun Maila naulasi seitsemännen peräkkäisen kotivoiton kukistaessaan Mehtimäellä vierailleen Manse PP:n 2–1 (2-3, 5-2, 3-0).

Manse voitti avausjakson kolmella sisävuorolla, vaikka JoMa johti jaksoa kahdella juoksulla. Leevi Lehto avasi vieraiden juoksuhanat. Voittokotiutuksen iski Perttu Ruuska kotiuttaessaan Juuso Myllyniemen.

JoMasta kunnaria juhlivat toisella jaksolla 1+2 juoksua lyönyt Henri Litmanen ja supervuoroparin tasoittavan samaan saldoon päättänyt Kasperi Hämäläinen, 22, jolle 1+2 tarkoitti pääsarjan lyöntisaldonsa tuplaamista.

Kempeleen Kiri aiheutti Hyvinkään Tahkolle kauden ensimmäisen pisteettömän reissupelin voittamalla 2–0 (3-2, 4-3). Isäntien kummankin jakson voittojuoksun toi Markus Keski-Petäjä. Muut Kirin tilastonikkarit olivat 1+1 juoksua lyönyt Sami Haapakoski ja neljä juoksua tuonut Tuomas Jussila.