• 29 kesäkuun, 2023

Lapsi putosi Stena Linen laivalta Itämereen, äiti hyppäsi perään – molemmat on löydetty ja kuljetettu sairaalaan


Lapsen ja äidin terveydentilasta ei ole tietoa. Stena Linen alus oli matkalla Puolasta Ruotsiin.

Stena Spirit till sjöss.

Stena Linen alus, joka kulkee Karlskronan ja Gdynian välillä, kuvattuna syksyllä 2015. Kuva: Michal_Fludra_travel / Alamy/All Over Press

Kaksi ihmistä putosi iltapäivällä Stena Linen matkustajalaivasta Itämereen, kertovat Ruotsin mediat. Sanomalehti Dagens Nyheterin mukaan 7-vuotias poika putosi laivasta ensin, minkä jälkeen äiti hyppäsi lapsensa perään.

Matkustajalaiva Stena Spirit oli matkalla Gdyniasta Puolasta Karlskronaan Ruotsin etelärannikolle. Se oli noin puolivälissä matkaa, kun lapsi putosi mereen. Laiva oli tuolloin noin 70 kilometriä Öölannin eteläpuolella.

Kartta, jossa näkyy onnettomuuspaikka.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Öölannin eteläpuolella. Kuva: Joel Peltonen / Yle, MapCreator, OpenStreetMap

Laiva pysäytettiin, ja veden varaan joutuneita ihmisiä etsittiin mittavalla pelastusoperaatilla. Meri- ja lentopelastuskeskus vastaanotti hätäsoiton kello 16.19 Ruotsin aikaa eli 17.19 Suomen aikaa.

– Olemme pysäyttäneet aluksen ja lähettäneet veneen etsimään näitä henkilöitä, Stena Linen lehdistövastaava Stefan Elfström kertoi Dagens Nyheterille.

Helikoptereita Ruotsista, Tanskasta, Saksasta ja Puolasta osallistui pelastusoperaatioon. Siihen liittyi myös neljä sotilasliitto Naton alusta ja Yhdysvaltain merivartioston alus, jotka olivat Naton harjoituksissa onnettomuuspaikan lähistöllä.

Noin puolitoista tuntia ensihälytyksen jälkeen Meri- ja lentopelastuskeskuksesta kerrottiin, että molemmat pudonneet oli poimittu merestä.

– Helikopteri löysi yhden henkilön, joka nostettiin heti kyytiin. Stenan pelastusvene löysi toisen henkilön. Naton helikopteri nosti tämän merestä, viestintäpäällikkö Stefan Lang kertoo sanomalehti Expressenille.

– Minulla ei ole tietoa heidän terveydentilastaan.

Expressen kertoo, että lapsi ja äiti on molemmat kuljetettu sairaalaan Karlskronaan. Aftonbladetin mukaan he saivat painelu- ja puhalluselvytystä ennen sairaalaan kuljettamista.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *