• 11 kesäkuun, 2023

Aleksander Barkov huippuvireessä, Vegas silti voiton päässä mestaruudesta – Ismo Lehkoselta kovaa suitsutusta: ”Maailman paras”

Vegas voitti NHL:n finaalisarjan neljännen ottelun 3–2 ja on enää voiton päässä mestaruudesta. Floridan suomalaispelaajat olivat mainiosti esillä.

Aleksander Barkov.

Aleksander Barkov teki ottelussa tehot 1+1. Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights on voittanut NHL:n finaalisarjan neljännen ottelun 3–2 ja johtaa sarjaa nyt otteluvoitoin 3–1. Mestaruus on Vegasille ensimmäistä kertaa katkolla, kun sarja palaa kolmen päivän päästä Vegasiin.

Vegas siirtyi johtoon vain noin kahden minuutin jälkeen, kun hyökkääjä Michael Stephenson pyyhälsi Floridan alueelle ja napautti pelivälineen venäläisvahti Sergei Bobrovskin ohi.

Vegas oli ottelun alussa kuskin paikalla ja oli kliininen viimeistelyssä. Toisen erän alkupuoliskolla maaliverkkoa heilutti jälleen Stephenson Mark Stonen oivallisesta syötöstä.

Muutama minuutti myöhemmin mainioita pudostuspelejä tahkova ruotsalaishyökkääjä William Karlsson iski paluukiekon sisään.

Neljännen ottelun maalikooste.

Yle Urheilun asiantuntija Ismo Lehkonen ylisti toisella erätauolla Vegasin tekemistä.

– Ollaan aika upoksissa uimataidottomina, hän viittasi ensin Floridan esitykseen kahdessa ensimmäisessä erässä.

– Vegas on pistänyt sellaisen pelitapaklinikan pystyyn. Tässä on viisikkotasolla tämän hetken maailman paras seurajoukkue. He hyökkäävät niin vahvasti kiekollisesti sekä ennakkoivat välittömästi, kun peli on kääntymässä omiin, Lehkonen tiivisti Vegasin voittavan reseptin.

Florida iski toisen erän lopussa 1–3-kavennusmaalin onnekkaalla tavalla. Brandon Montourin veto meni Vegas-puolustajan kautta vierasjoukkueen maaliin. Suomalaiskapteeni Aleksander Barkoville merkattiin maaliin syöttöpiste.

Barkovin kavennusmaali.

Floridan päävalmentaja Paul Maurice laittoi päätöserään Anton Lundellin sekä Sam Reinhartin Barkovin laidalle.

Barkovilta odotettiin tehoja ja niitä myös tuli. Kolmannen erän alussa Lundell ja Brandon Montour värkkäsivät ja Barkov iski finaalisarjan ensimmäisen osumansa.

Barkov ja Lundell olivat Floridan selvästi pirteämpää osastoa. Lundell oli hyökkäyspäässä kova uhka.

– He loivat neljä maalipaikkaa aika nopeaan tahtiin. Aika pienestä oli kiinni, että tämä olisi mennyt jatkoajalle, Lehkonen huomauttaa.

Barkov saalisti tehot 1+1 ja Lundellille yksi syöttöpiste. Eetu Luostarinen oli jälleen sivussa loukkaantumisen takia.

Florida yritti lopussa raivokkaasti tasoitusta ilman maalivahtia sekä pääsi vielä 17 sekunniksi ylivoimalle. Vegasin maalivahti Adin Hill kuitenkin kesti ja loppukemat pysyivät 2–3:ssa.

Chandöer Stephensoon

Chandler Stephenson iski kahdesti. Kuva: Getty Images

Päivitetty 6.47: Muokattu otsikkoa

Päivitetty 7.13: Korjattu, että Lundell teki yhden syöttöpisteen, ei maalia, kuten aiemmin virheellisesti luki.