• 11 kesäkuun, 2023

Tukholman ampumisessa kuoli 15-vuotias poika, kaksi miestä otettu kiinni


Yhteensä seitsemää ihmistä ammuttiin vuorokauden sisällä Tukholman suurkaupunkialueella. Farstan ampumisesta kiinniotettuna on kaksi miestä, joita epäillään murhasta ja murhan yrityksestä.

Poliisi asettelee pieniä keltaisia kaartioita rikospaikalla.

Ampuminen tapahtui eteläisessä Tukholmassa Farstan kaupunginosassa. Kuva: Anders Wiklund / AFP / Lehtikuva

Tukholman eilisiltaisessa ampumisessa on kuollut 15-vuotias poika, kertoo poliisi. Farstassa eteläisessä Tukholmassa ammuttiin yhteensä neljää ihmistä.

Ampumisessa haavoittuivat toinen 15-vuotias poika, 45-vuotias mies sekä 65-vuotias nainen. Haavoittuneet on toimitettu sairaalaan.

Ampumisen uhreista kaksi löydettiin Farstan keskustan metroasemalta, yksi läheltä kirkkoa ja yksi läheiseltä kadulta. Poliisin saapuessa paikalle kaksi ampumahaavoja saanutta sai apua ohikulkijoilta.

15-vuotias poika kuoli tapahtumapaikalla.

Poliisi ei voi toistaiseksi sanoa, ovatko haavoittuneet olleet ampumisen tarkoitettuja kohteita. Poliisin mukaan teon motiivi ei ole vielä tiedossa.

Epäillyt kiinni takaa-ajon päätteeksi

Poliisi otti kiinni kaksi miestä alle tunti ampumisesta. Poliisin edustajan mukaan miesten ohjastama auto oli herättänyt viranomaisten huomion ja sitä oli yritetty pysäyttää. Miehet otettiin lopulta kiinni takaa-ajon seurauksena.

Miehiä epäillään murhasta ja murhan yrityksestä. Heidän ajoneuvonsa on puolestaan takavarikoitu ja sille tehdään tekninen tutkinta.

Farstan ampumiset mukaan lukien yhteensä seitsemää ihmistä ammuttiin vuorokauden sisällä Tukholman suurkaupunkialueella.

Poliisi sai myöhään perjantai-iltana hälytyksen ampumisesta sekä Jordbrossa että Solnassa. Jordbrossa ammuttiin miestä ja Solnassa kahta miestä. Yhdenkään ei kerrota saaneen hengenvaarallisia vammoja. Kaikki uhreista olivat 20-vuotiaita.

Poliisi on sittemmin ottanut kiinni 18-vuotiaan miehen, jota epäillään Jordbron ampumisen osalta murhan yrityksestä.

– Kauhean synkkä päivä uusien raakojen ampumisten myötä, Ruotsin oikeusministeri Gunnar Strömmer kommentoi vuorokauden sisällä tapahtuneita ampumisia uutistoimisto TT:lle.

Lähteet: AFP, TTSource link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *