• 12 huhtikuun, 2023

Real Madrid näytti voimansa Chelsealle, Milan peittosi Napolin

Real Madrid kukisti Chelsean ja italialaisseurojen taistossa Milan löi Napolin. Mestarien liigan välieräpaikat ratkaistaan viikon kuluttua pelattavissa toisissa osaotteluissa.

Karim Benzema juhlii kuvassa

Ranskalaistähti Karim Benzema iski Real Madridin ensimmäisen maalin. Kuva: Getty Images

Matti Lehtisaari,

STT Urheilu

Real Madrid oli kotikentällään liian kova pala Chelsealle jalkapallon Mestarien liigan puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa. Real vei keskiviikkona pelatun taiston 2–0.

Karim Benzema tuikkasi avausmaalin 21. minuutilla ja Marco Asensio osui 74. minuutilla. Asensio oli vaihdettu kentälle vain kolme minuuttia ennen onnistumistaan. Chelsea joutui pelaamaan viimeiset puoli tuntia vajaamiehisenä, kun Ben Chilwell sai punaisen kortin 59. minuutilla.

Realin kokeneelle kärjelle, mainiota kautta jälleen pelaavalle Benzemalle maali oli kauden 26:s kaikki kilpailut mukaan lukien. Mies on ollut vuodenvaihteesta lähtien hienossa vireessä, sillä MM-tauon jälkeen hän on viimeistellyt 20 osumaa.

Vaisua kautta Valioliigassa tahkoavalla Chelsealla piisaa töitä ensi tiistaina omalla Stamford Bridge -stadionillaan, jotta välieräpaikka irtoaisi. Toivoa sinisten leirissä ehkäpä kuitenkin nostaa, että esitys vieraille aina vaikealla Madridin Santiago Bernabeulla ei ollut kovinkaan kehno.

Milan niukasti Napolia parempi

Italialaisseurojen odotetussa kohtaamisessa Milan päihitti Napolin 1–0. Algerialainen keskikenttämies Ismael Bennacer teki Milanin voittomaalin 40. minuutilla.

Napoli hallitsi pitkiä jaksoja laittaen AC Milanin ahtaalle. Bennacerin maalin jälkeen kotijoukkue sai kuitenkin otetta. Napolin Andre-Frank Zambo Anguissa lensi suihkuun 74. minuutilla.

Napoli saa tulevan tiistain kotiotteluunsa jännittää, ehtiikö viime viikot sivussa loukkaantumisen myötä ollut joukkueen maalitykki Victor Osimhen toipumaan pelikuntoon ratkaisevaan kohtaamiseen.