• 3 heinäkuun, 2023

Kokenut Wawrinka päihitti Ruusuvuoren suoraan kolmessa erässä Wimbledonissa – ”Tosi pettynyt, vaikea sulattaa tässä hetkessä”

Emil Ruusuvuoren taival tenniksen Wimbledonin turnauksessa päättyi ensimmäiselle kierrokselle.

Emil Ruusuvuori ei ollut parhaimmillaan maanantaina.

Kuva: EPA-EFE

Emil Ruusuvuori hävisi Wimbledonin tennisturnauksen avauspäivänä kokeneelle, 38-vuotiaalle Sveitsin Stan Wawrinkalle erin 5–7, 5–7, 4–6.

Avauserässä 24-vuotias suomalainen johti kamppailua pelein 4–2, mutta taipoi siitä 5–7-tappioon 46 minuutissa. Wawrinka vaihtoi tempoa taitavasti ottelun aikana ja onnistui myös syöttöpelissään.

Ruusuvuorella oli kaksikosta enemmän murtopaikkoja kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta ratkaisuhetkillä Emil sortui helppoihin virheisiin.

– Olin huono silloin, kun olisi pitänyt olla parempi. Kaiken kaikkiaan olen tosi pettynyt. Vaikea suluttaa (tappiota) tässä hetkessä. Oma pelitasoni pitää olla korkeammalla, sätti Ruusuvuori itseään Ylelle.

Toisessa erässä Wawrinka sai ensimmäisen murtomahdollisuutensa vasta yhdennessätoista pelissä, jonka hän käytti hyväkseen ja siirtyi 6–5-tilanteeseen. Syöttövuoronsa pitämällä Wawrinka vei toisenkin erän nimiinsä 7–5. Erä kesti 44 minuuttia.

Kolmannessa erässä Wawrinka sai heti hyvän alun, ja kolmannella breikkipallolla mursi Ruusuvuoren syötön. Suomalainen mursi neljännessä pelissä toisen kerran ottelussa vastustajansa syötön nousten 2–2:een.

Erän ja samalla ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin seitsemännessä pelissä, jossa Ruusuvuori sortui useisiin helppoihin, eli pakottamattomiin virheisiin rajusta taistelustaan huolimatta. Wawrinka mursi syötön viidennellä yrittämällä.

Päätöserä kirjattiin kolminkertaiselle grand slam -voittajalle lukemin 6–4, vaikka Ruusuvuori selvitti yhden ottelupallon ja sai murtopaikan viimeisessä pelissä. Ottelu kesti lähes kaksi ja puoli tuntia.

Ruusuvuori on ATP-listalla 45:s, Wawrinka 87. sijalla. Kaksikko kohtasi toisensa vuosi sitten, jolloin suomalainen oli vielä parempi.