• 30 toukokuun, 2023

Katso tästä Stanley Cup -finaalien aikataulut – Yle näyttää kaikki ottelut


NHL:ssä nähdään tänä vuonna uusi mestari. Florida Panthersin ja Vegas Golden Knightsin välinen loppuottelusarja alkaa varhain sunnuntaina Suomen aikaa.

Reilly Smith ja Marc Staal vääntävät kiekosta.

Vegasin Reilly Smith ja Floridan Marc Staal väänsivät kiekosta maaliskuussa. Kuva: NHLI via Getty Images

Stanley Cupin finaaleissa kohtaavat Florida Panthers ja Vegas Golden Knights, joista kumpikaan ei ole ennen juhlinut NHL:n mestaruutta. Molemmat ovat pelanneet kerran loppuotteluissa: Vegas ensimmäisellä kaudellaan keväällä 2018 ja Florida vuonna 1996.

Floridassa pelaa kolme suomalaista: hyökkääjät Aleksander Barkov, Anton Lundell ja Eetu Luostarinen. Lisäksi Tuomo Ruutu toimii joukkueen apuvalmentajana. Vegasissa ei ole suomalaisia.

Vegas oli runkosarjassa läntisen konferessin ykkönen. Se kaatoi matkallaan finaaleihin Winnipeg Jetsin voitoin 4–1, Edmonton Oilersin 4–2 ja Dallas Starsin 4–2.

Runkosarjassa yskähdellyt Florida pääsi villillä kortilla pudotuspeleihin. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella se oli jo 1–3-tappiolla runkosarjan piste- ja voittoennätyksen tehnyttä Bostonia vastaan, mutta kairasi tiensä jatkokierroksille. Matkalla finaaleihin Panthers kaatoi myös Toronto Maple Leafsin (voitoin 4–1) ja Carolina Hurricanesin (4–0).

Finaalisarja alkaa Vegasin kotikentällä varhain sunnuntaina Suomen aikaa. Yle näyttää kaikki ottelut kanavillaan.



Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *