• 15 heinäkuun, 2023

Amanda Kotaja ratakelauksen MM-kultaan – ”Olen superiloinen, kun pystyin tiukassa paikassa kovaan suoritukseen”

Amanda Kotaja valloitti jo kolmannen kerran 100 metrin maailmanmestaruuden.

Pyörätuolikelaaja Amanda Kotaja voitti MM-parayleisurheilussa naisten T54-luokassa jo kolmannen 100 metrin maailmanmestaruutensa. Kotajan voittoaika kevyeen vastatuuleen oli uusi kisaennätys 15,96.

– Täytyy sanoa, ettei ole ollut mikään helpoin viikko. Olen superiloinen, kun pystyin tiukassa paikassa kovaan suoritukseen, poskiontelotulehduksesta kärsinyt Kotaja kertoi Ylelle.

Mauritiuksen Noemi Alphonse sai hopeaa ajalla 16,05 ja ME-nainen, Yhdysvaltojen Tatyana McFadden pronssia ajalla 16,11.

– Startissa mietin, että vitsi miten hienoa olla mukana tässä rivissä, jossa on maailman parhaat ja taistelen kullasta. Mestaruutta pystyin puolustamaan ja olen ylpeä itsestäni, iloitsi Kotaja, joka osallistuu lauantaina 400 metrille.

Alkuerissä Kotaja vielä piti kuntonsa piilossa tyytyen voittamaan oman eränsä alkuerien neljänneksi nopeimmalla ajalla 16,69.

Kotaja on aiemmin voittanut pikamatkan maailmanmestaruuden myös vuosina 2017 ja 2019. Hän on myös kolminkertainen saman matkan Euroopan mestari. Lisäksi hänellä on kultamitaleja muilta matkoilta.

Vilma Berg sijoittui seitsemänneksi luokan 38 naisten 200 metrin juoksussa. Berg jäi ajallaan 30,48 vain 0,02 sekuntia omasta Suomen ennätyksestään. Unkarin Luca Ekler juoksi uuden maailmanennätyksen 25,78.