• 30 kesäkuun, 2023

Noora Räty ja muut suomalaishuiput jäivät yhdessä yössä työttömiksi – PHF sai uudet omistajat


Pohjoisamerikkalainen naisten jääkiekkosarja PHF kaupattiin uusille omistajille. Muutos vaikuttaa muun muassa suomalaisvahti Noora Rätyyn, jonka tuore sopimus ei ole kaupan jälkeen enää voimassa.

Noora Räty on Naisleijonien pitkäaikainen ykkösmaalivahti.

Noora Räty siirtyi PHF:ssä pelaavaan Metropolitan Rivetersiin toukokuussa ja nyt hän on vailla pelaajasopimusta. Kuva: All Over Press

Urheilun parissa toimivat sijoitusyhtiöt The Mark Walter Group sekä Billie Jean King Enterprises ovat ostaneet pohjoisamerikkalaisen naisten jääkiekon ammattisarjan PHF:n. Asiasta uutisoi muun muassa yhdysvaltalaismedia The Athletic.

Taustalla ovat alkuvuonna julki tulleet suunnitelmat, joiden tavoitteena on toteuttaa kaudelle 2023–2024 jääkiekkosarja, joka kokoaa yhteen maailman parhaat naisjääkiekkoilijat.

Kauppa koskee useita suomalaispelaajia, sillä omistajavaihdoksen myötä liigan kaikki pelaajasopimukset on mediatietojen mukaan purettu.

Suomalaiskiekkoilijoista Noora Rädyllä, Minttu Tuomisella, Anna Kilposella sekä Susanna Tapanilla oli sopimus PHF:ssä pelaavan Metropolitan Rivetersin kanssa. Noora Rädyn siirrosta Rivetersiin uutisoitiin toukokuussa, joten hän ennätti olla seurassa vain noin kuukauden.

Muutos tarkoittaa sitä, että suomalaispelaajat ovat tällä hetkellä ilman ensi kauden seuraa. Pelaajat saavat sopimuksen yksipuolisesta purkamisesta korvauksen.

Pelaajien lisäksi Rivetersin valmennuspuolella on ollut suomalaisväriä, sillä joukkuetta on valmentanut suomalainen Venla Hovi. Valmentajan jatkosta ei ole tällä hetkellä tietoa.

Muutosten taustalla on naisten jääkiekossa Pohjois-Amerikassa kytenyt kahtiajako, jossa osapuolina ovat olleet PHF, joka tunnettiin aiemmin nimellä NWHL sekä pelaajayhdistyksen tapaan toiminut PWHPA.

PWHPA perustettiin vuonna 2019 tavoitteena rakentaa kestävä sarja pohjoisamerikkalaiselle naisjääkiekolle. PWHPA rahoittajina ovat toimineet PHF:n hankkineet The Mark Walter Group sekä Billie Jean King Enterprises.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *