• 15 heinäkuun, 2023

Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Thierry Gueorgiou uskoo Olli Ojanahon nostavan koko joukkueen tasoa


Ranskalaislegenda uskoo, että Ojanaho on jonain päivänä suunnistuksen maailmanmestari. 26-vuotiaalla suunnistajalla siintävät horisontissa vuonna 2025 Kuopiossa järjestettävät MM-kilpailut.

Olli Ojanaho suunnistaa.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja sovittelee Olli Ojanahon harteille merkittävää viittaa. Kuva: SSL / Petteri Kähäri

Henri Kaukonen,

Nina Vanhatalo

Suunnistuksen MM-mitaleista kilpaillaan Sveitsissä 12.–16.7. Yle näyttää kisat kanavillaan. MM-kisojen keskimatkojen suora lähetys Areenasta.

Yle Urheilu tapasi Suomen suunnistusmaajoukkueen päävalmentajan, ranskalaisen lajilegendan Thierry Gueorgioun. Gueorgiou avasi suomalaisen suunnistuksen nykytilaa ja Olli Ojanahon EM-pronssin merkitystä.

– Olen todella onnellinen Ojanahon mitalista. Olen nähnyt, kuinka Olli on panostanut tähän päivittäisellä harjoittelullaan.

Torstai oli todella tärkeä päivä Ojanaholle, johon ei ole syytä kuitenkaan tuudittautua. Gueorgiuou uskoo, että suomalainen on jonain päivänä maailmanmestari. Uran seuraava askel voi toteutua MM-kisoissa lauantaina keskimatkalla, mutta kauempana horisontissa siintää Kuopiossa järjestettävät vuoden 2025 MM-kotikisat.

– Tästä hän saa paljon itseluottamusta ja tiedon, että hyvällä suorituksella on mahdollista yltää palkintokorokkeelle.

Ojanahon pronssi oli ensimmäinen henkilökohtainen mitali Suomen miessuunnistajille kymmeneen vuoteen. Gueorgiou asetteleekin Ojanahon harteille merkittävää viittaa.

– Se on se, mikä on puuttunut viime vuosilta. Aikaisemmin on ollut selkeitä johtajia kuten Jani Lakanen ja Pasi Ikonen, jotka ovat jo lopettaneet uransa, eikä heitä ole pystytty helposti korvaamaan.

Huipputason yksilöt ovat tärkeitä koko joukkueen kehityksen kannalta.

– Se on tärkeää, että jos harjoituksissa pystyt päihittämään Ollin, tiedät että voit tehdä jotain päästäksesi huipulle.

Lauantaina kisattava keskimatka tulee sekä Gueorgioun että Ojanahon mukaan olemaan hyvin tekninen, joten fysiikan pitää olla kunnossa, jotta suorituksessa on mahdollista keskittyä teknisesti vaikeaan suunnistukseen.

Naisten keskimatkalle Suomen joukkueella on takataskussaan valttikortti. Marika Teini päätti jättää pitkän matkan väliin ja keskittyä vain keskimatkalle.

– Marika on bonuskorttimme. Hän on hyvin keskittynyt ja häneltä on lupa odottaa hyvää suoritusta, Gueorgiou paljastaa.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *