• 9 heinäkuun, 2023

Kolme huippukierrosta lennättivät Kalle Samoojan legendaariseen major-turnaukseen – puttaaminen kismitti: ”Sitten nostelisin kannuja”


Kalle Samooja, 35, pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kilpailemaan golfin vanhimpaan ja ehkä kaikkein arvostetuimpaan turnaukseen, The Openiin Englannissa.

Kalle Samooja pelasi vahvan toisen kierroksen golfin Euroopan kiertueen kisassa Tanskassa 7. heinäkuuta 2023.

Kalle Samoojan tyylinäyte golfin Euroopan kiertueen kisasta Tanskasta. Kuva: Octavio Passos / Getty Images

Kalle Samooja ei mahtunut avauskierroksen jälkeen tuloksella +2 edes 50 parhaan joukkoon, mutta kolme huippukierrosta sen jälkeen siivittivät turkulaisen yhteistulokseen -11 sekä jaetulle nelossijalle Euroopan-kiertueen osakilpailussa Tanskassa.

Suomalainen oli asettanut turnauksessa päätavoitteekseen yltää hyvällä loppusijoituksella 20. heinäkuuta alkavaan, legendaariseen The Open -turnaukseen, joka pelataan tänä vuonna Royel Liverpool Golf Clubilla.

Tanskan turnauksen kolme parasta pelaajaa top 10:stä, joilla ei ollut ennestään major-turnaustikettiä, saivat viimeiset paikat The Openiin, josta käytetään myös nimeä Britannian avoin mestaruusturnaus.

– Hyvältä nyt tuntuu. Se oli päivän ja oikeastaan koko viikon agenda, että sinne The Openiin runnotaan mukaan väkisin. Hyvä ja nousujohteinen kisa, jossa sain sen vaadittavan itsestäni irti. Tämä on ollut kuitenkin koko kauden yksi minun tavoitteistani, tähdensi Samooja Ylelle.

Sunnuntain päätöskierroksella Samooja teki tuloksen -3. Korttiin merkittiin viisi birkkua ja kaksi bogia.

– Ne bogit tulivat huonoista avauksista. Paikkoja kuitenkin oli ja myös läheltä piti -putteja, mutta semmoista se golf aina on. Tavallaan ei ollut huippukierros minulta. Kärki tuli vähän selkä edellä vastaan turnauksessa, joten ihan huippurundilla olisi ollut mahdollisuus tänään vaikka voittoonkin, Samooja arvioi.

Kilpailun voittoon tarvittiin yhteistulos -13, johon pystyivät Espanjan Nacho Elvira (69+62+66+70) ja Tanskan Rasmus Höjgaard (68+70+65+64). Samooja (72+66+64+67) jäi heistä vain kaksi lyöntiä.

– Nelossija lämmittää, mutta voittoa sitä haluaa aina viimeiseen asti, viime kesäkuussa Hampurin Euroopan-kiertueen osakilpailun valloittanut ja siitä lähes 300 000 euron pääpotin kuitannut suomalainen korosti.

Samooja arveli, että kun kesällä pääsee enemmän toistamaan golfjuttuja – myös kotioloissa – niin kuntopiikki asettuu suomalaisille usein helpommin kesäksi ja loppukaudeksi.

”The Openin kenttä on oletettavasti asfaltin kova”

Samoojalla on kalenterissa ensi viikolla käytävä Euroopan-kiertueen Scottish Open -turnaus. Hänen reissunsa pitenee kuitenkin nyt yhdellä viikolla, 20. heinäkuuta alkavalla The Openilla.

– Tästä lennetään nyt suoraan Edinburghiin. Se kisa on hyvä valmistava koitos Openiin, koska olosuhteet ovat niissä aika lailla samanlaiset. The Open on haastava, kun kenttä on oletettavasti siellä asfaltin kova. Peli on silloin aika erilaista tähän normaaligolfiin verrattuna.

Samooja sanoo, että Scottish Open -turnaus antaa enemmän osviittaa siitä, mitä The Openissa saattaa olla odotettavissa erilaisten kenttäolosuhteiden vuoksi. Hänen mielestään tämänhetkinen suoritus ei ole tuloskunnon suhteen verrattavissa suoraan Liverpoolissa pelattavaan, legendaariseen major-turnaukseen.

Kalle Samoojan Euroopan-kiertueen osakilpailu Tanskassa toi jaetun nelossijan.

Kalle Samoojan Euroopan-kiertueen osakilpailu Tanskassa toi jaetun nelossijan. Kuva: Getty Images

– Totta kai kun peli luistaa ja tilastot näyttävät hyviltä, niin voi lähteä hyvillä mielin kohti seuraavia koitoksia.

Samooja kertoo, että tilastojen pohjalta hänen pelaamisensa on ollut koko kauden uran parasta tiiltä aina greenille asti. Hänen harmikseen puttaaminen on ollut kuitenkin tähän saakka yksinkertaisesti huonoa.

– Puttaaminen oli täällä Tanskassa keskinkertaista, mutta tässä oli silti lopputulos. Jos puttaaminen olisi liekehtivää, niin sitten ehkä nostelisin kannuja.

Kolmetoista vuotta golfammattilaisena huhkinut konkari paljasti yhden seikan, josta kumpusi hänen viikonvaihteen loistovireensä.

– Vaihdoin keskiviikkopäivällä uuteen putteriin, ja se tuntui heti käteen aika kivalta. Se toi sellaisen rentouden greenityöskentelyyn. Nyt sain ikään kuin tehoja irti koneesta.

Suomalaisista paikan kauden viimeiseen major-turnaukseen, puolentoista viikon päästä alkavaan The Openiin on aiemmin lunastanut myös Etelä-Afrikan Johannesburgissa pelatusta kakkosijasta Sami Välimäki.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *