• 4 heinäkuun, 2023

Ruotsalainen tähtimaalivahti ajautui riitoihin fanien kanssa – sopimus purettu


Ruotsin maajoukkuemaalivahti Hedvig Lindahl ei tullut toimeen Djurgårdenin kannattajien kanssa. 40-vuotiaan konkarivahdin ura saattaa olla ohi.

Hedvig Lindahl kuvassa.

Hedvig Lindahl on torjunut Ruotsin maajoukkueessa parinkymmenen vuoden ajan. Kuva: Naomi Baker / Getty Images

Maalivahti Hedvig Lindahl ja Ruotsin jalkapallon naisten pääsarjaseura Djurgården ovat purkaneet Lindahlin pelaajasopimuksen, jota oli jäljellä kuusi kuukautta.

Euroopan kentillä meritoitunut Lindahl, 40, siirtyi Djurgårdeniin Atlético Madridista heinäkuussa 2022. Pelit eivät kuitenkaan sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla.

Syksyllä Lindahl pelasi 10 ottelua, joissa hänen taakseen meni 26 maalia. Djurgården jäi Damallsvenskanissa sijalle 10.

Loukkaantumisista kärsinyt maalivahti ehti pelata tällä kaudella neljä ottelua, joissa hän päästi kymmenen maalia. Djurgården on sarjassa 16 ottelun jälkeen kymmenentenä ja on voittanut viimeksi 9. kesäkuuta.

Myös jännitteet seuran kannattajien kanssa saattoivat vaikuttaa pelaajan lähtöön. Lindahl joutui kannattajien silmätikuksi heti toisessa ottelussaan Hammarbytä vastaan, kun hän kehui vastustajajoukkueen kannattajia Twitterissä ja antoi Hammarby-fanille nimikirjoituksen.

Lindahlin mukaan häntä on häiritty sen jälkeen useita kertoja.

Lindahl on ollut huolissaan siitä, että miesten otteluista tuttu väkivaltainen käytös on tulossa myös naisten peleihin, mikä voi uhata kannattajien turvallisuutta. Hän on pyrkinyt omalla käytöksellään tuomaan lajille uusia kannattajia. Siksi hänestä on tärkeää olla tekemisissä myös vastustajien kannattajien kanssa.

Hedvig Lindahl ler och gör ett hjärta med handskarna.

Lindahl on kertonut pyrkivänsä edistämään turvallisuutta, kaikkien mukaan ottamista ja iloisuutta jalkapallossa. Kuva: imago/Claus Bonnerup/ All Over Press

Lindahl on ottanut voimakkaasti kantaa somessa ja vastustanut väkivaltaisuuksia.

– Emme halua väkivaltaa. Sen täytyy loppua. AIK:n, Djurgårdenin ja Hammarbyn pitää sanoa ei tällaiselle käytökselle Tukholman paikallisotteluissa, Lindahl sanoi toukokuussa Hammarby-tappion rähinöiden jälkeen.

Hän on pettynyt, että aika Djurgårdenissa meni, kuten se meni.

– Olisin joutunut mukautumaan paljon jatkaakseni. Toivoin voivani kääntää tilanteen kannattajiemme kanssa päälaelleen, mutta se ei onnistunut, Lindahl sanoi.

Ruotsissa monet miesten joukkueen aktiivikannattajat ovat siirtyneet myös naisten otteluihin.

– Koko homma oli vähän kulttuurišhokki. Olisi pitänyt ottaa tarkemmin selvää mitä suurseurasta voi odottaa.

Lindahl on torjunut 189 ottelua Ruotsin maajoukkueessa, jonka kanssa hän on pelannut kahdesti olympialaisten loppuottelussa ja kerran MM-finaalissa. Seuratasolla hän on pelannut mm. Wolfsburgissa, Atletico Madridissa ja Chelseassa, jossa hän voitti Superliigan 2015 ja 2018

Ruotsalaiskonkari kertoo pohtivansa lopettamista, mutta toivoo voivansa lopettaa uransa myönteisemmissä merkeissä.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *