• 7 heinäkuun, 2023

”Aluksi vähän outoa lyödä naiselle”


Emil Ruusuvuoren ja Anett Kontaveitin tennisurakka tyssäsi Wimbledonin sekanelinpelissä avauskierrokseen. Naisten kaksinpelin maailmanlistan entiselle kakkospelaajalle ottelu oli uran viimeinen.

Emil Ruusuvuori ei ollut parhaimmillaan maanantaina.

Emil Ruusuvuori oli hävinnyt maanantaina miesten kaksinpelin avauskierroksella Sveitsin Stan Wawrinkalle. Kuva: EPA-EFE

Saksalais-kiinalainen Kevin KrawietzZhaoxuan Yang oli sekanelinpelin ensimmäisellä kierroksella Emil Ruusuvuorta ja Viron Anett Kontaveitia parempi luvuin 6–3, 6–4. Ottelu kesti reilun tunnin.

Naisten kaksinpelin maailmanlistan entiselle kakkospelaajalle Kontaveitille, 27, ottelu oli ammattilaisuran viimeinen. Hän joutui päättämään uransa selkävaivan vuoksi. Kontaveit komeili listakakkosena vain vuosi sitten 6.6.2022.

Ruusuvuori selitti Ylelle, kuinka yllättävä osanotto sekanelinpeliin järjestyi Wimbledonissa.

– Pyydettiin järjestäjältä villiä kortti, kun omilla rankingeillä ei ollut sekanelinpeliin asiaa. Kumpikaan meistä ei uskonut, että me se edes saadaan, kun yleensä he tukevat täällä brittipareja. Saatiin se kuitenkin.

Kontaveitillä loppuivat kaksinpelit eilen torstaina ja tänään hän paketoi lopullisesti menestyksekkään tennisuransa päätökseen.

– Uskomaton ura hänellä! Todella mukava ja sydämellinen ihminen. Toivon hänelle kaikkea parasta. Nyt alkaa elämä tenniksen ulkopuolella. Vaikuttaa olevan tyytyväinen päätökseensä, joka on varmasti oikea. Päätöstä pitää kunnioittaa, sanoi Ruusuvuori.

Kontaveit vuodatti melkoisesti kyyneleitä torstaina kaksinpeliurakan päätyttyä toisella kierroksella. Palkintorahoja hän ansaitsi alle kymmenen vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan yli seitsemän miljoonaa euroa.

– Uskon, että eilen hänellä purkautui se isompi, kun kaksinpelit loppuivat. Nyt oli sitten ohjelmassa tämmöinen jälkikäteen jäähdyttely. Vika matsi on kuitenkin aina se vika matsi. En usko, että hän tulee enää takaisin, suomalainen arvioi.

Viron Anett Kontaveit kyynelehti, kun hän oli Wimbledonissa pelannut uransa viimeisen kaksinpelin. Hän hävisi tšekkiläiselle Marie Bouzkovalle.

Viron Anett Kontaveit kyynelehti eilen, kun hän oli Wimbledonissa pelannut uransa viimeisen kaksinpelin. Hän hävisi kaksinpelin toisella kierroksella tšekkiläiselle Marie Bouzkovalle. Kuva: Getty Images

Yhteinen sponsori

Sekanelinpeli oli Ruusuvuorelle ensimmäinen grand slam -tasolla ja nurmella. Onko tälle odotettavissa jatkoa?

– Katsotaan nyt. Muutama peli meni siinä, että totuttelin ensin kuvioihin ja pelasin täysillä. Vähän outoa oli lyödä naiselle ensimmäisten ”geimien” aikana. Ihan hauskaa oli ja kaiken kaikkiaan aika rento meininki. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo, Ruusuvuori pyöritteli.

Suomen tennistähti on tuntenut kolme vuotta vanhemman Anett Kontaveitin yhteisen sponsorin kautta.

– Sen vuoksi tämä yhteisjuttu tehtiin. Tämä oli vähän hänen toiveensa. Oli kiva antaa jotain takaisin, kun hän on ollut niin iso tuki oikeastaan ihan juniorivuosistani lähtien, Ruusuvuori kiitteli.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *