• 28 heinäkuun, 2023

Coldplayn konsertit loppuunmyyty – ilman lippuja jääneillä paloi hermot


Brittiyhtyeen konserttien varsinainen lipunmyynti alkoi perjantaina ja ne myytiin loppuun. Bändi esiintyy ensi kesänä neljässä konsertissa Helsingin Olympiastadionilla.

Chris Martin laulaa mikkiin lavalla.

Coldplayn laulaja Chris Martin yhtyeen konsertissa Kööpenhaminassa heinäkuun alussa. Kuva: Mads Claus Rasmussen / AFP

Coldplayn Helsingin-konserttien lippujen yleismyynti käynnistyi perjantaina kello 10. Myyntiin tuli torstaina ilmoitetun neljännen keikan liput sekä osa lipuista, jotka eivät olleet myynnissä ennakkorekisteröitymisen vaatineessa ennakkolipunmyynnissä.

Konserttijärjestäjä Live Nation ilmoitti perjantaina iltapäivällä Facebookissa, että konsertit on loppuunmyyty.

Lippujen kysyntä Coldplayn konsertteihin on ollut ennennäkemätöntä. Bändi esiintyy Helsingin Olympiastadionilla ensi kesänä neljä kertaa 27., 28., 30. ja 31. heinäkuuta.

Lipunmyyntiä kritisoidaan

Konserttien lipunmyynti kuumensi tunteita sosiaalisessa mediassa, kun monet jäivät ilman lippuja parin tunnin jonottamisen jälkeen. Kriittikiä sai osakseen etenkin lippuja myynyt Lippupiste.

Katja Lappi vertasi Twitterissä lipunmyyntiä farssiin, ja että lippujen hankkiminen on vaikeampaa kuin kuuhun lentäminen.

Moni jonotti lippuja jo ennakkomyyntiin tuntikaupalla ja sama jatkui tänään. Joonas A. Linkola pohti tviitissään, kuinka paljon aikaa ihmisiltä meni hukkaan lippuja jonottaessa.

Coldplayn keikkojen lipunmyynti herätti paljon keskustelua tällä viikolla.

Ihmetystä herätti dynaaminen hinnoittelu, joka on ensimmäistä kertaa käytössä konserttien lipunmyynnissä Suomessa. Siinä hinta saattaa nousta huomattavasti kesken ostotapahtuman, kun kysyntä on kovaa.

Coldplayn konserttien lipunmyynti on puhuttanut myös muualla Euroopassa, kun ihmiset ovat jonottaneet lippuja verkossa tuntikausia.

Lippupisteen toimitusjohtaja Ari Palhamo kommentoi Ylen 8 minuuttia -ohjelmassa hämmennystä herättänyttä Coldplayn lipunmyyntiä. Hänen mukaan myynti on sujunut hienosti. Katso haastattelu alta.

Miksi Coldplayn lipunmyynnistä tuli kaaos? Lippupisteen toimitusjohtaja 8 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Muokattu 28.7.2023 klo 17:04: Konserttijärjestäjä Live Nation ilmoitti, että konsertit on loppuunmyyty. Aiemmin järjestäjä oli kertonut, että valtaosa lipuista on myyty tai varattu.

Voit keskustella aiheesta 29.7. kello 23:een saakka.Source link

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *